U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wolffensperger naar NOS
Gerrit Jan Wolffensperger wordt de nieuwe voorzitter van de NOS. De benoeming van de fractievoorzitter van D66 is vanmiddag bekendgemaakt door staatssecretaris Nuis (media). Later op de middag zou de fractie van D66 bijeenkomen om zich te beraden op zijn opvolging.



Lokale regels voor commerciële tv
De commerciële televisiezenders RTL4 en RTL5 komen onder Nederlands toezicht te vallen. Daarmee komt een einde aan de zogeheten 'U-bochtconstructie' via Luxemburg die het de zenders jarenlang mogelijk maakte de Nederlandse mediawet te omzeilen.



Politiek ruziet over opbrengst van facilitair bedrijf NOB
Het wetsvoorstel dat de verkoop van het facilitair bedrijf van de omroepen (NOB) regelt blijft onderwerp van discussie. Gisteren bleek in de Tweede Kamer dat vooral regeringspartij PvdA moeite heeft met de geplande besteding van de opbrengst voor vermindering van de staatsschuld.



SAP-software
,,Bent u al neuro van de euro?'' Marien de Ridder kan zijn klanten, bedrijven die software van het Duitse automatiseringsbedrijf SAP gebruiken, gerust stellen. Begin 1998 begint SAP met de levering van zijn software om de euro-omschakeling mogelijk te maken. De klanten bepalen zelf wanneer zij - gratis - willen overgaan op de euro.



De zegeningen van de disneyficatie
In 'Hercules', de nieuwste Disney-tekenfilm, is de mythische geweldenaar Herakles veranderd in een sympathieke goedzak, Rambo met een Dopey-glimlach. De Disney-studio's trekken het oorspronkelijke verhaal vrijmoedig naar zich toe, net als eerder 'De kleine zeemeermin' en 'Pocahontas'. Maar hoe erg is deze 'disneyficatie'?



Naarstig ronkt de computer
'Kies uw auto' was in de jaren zestig het autojaarboek van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC). Naar een nieuwe editie van dit pocketboekje werd altijd reikhalzend uitgezien.




In het Nationale Vakbondsmuseum in Amsterdam is een tentoonstelling te zien over kunstenaars uit de periode 1880-1940 die, hoe paradoxaal, hun werk alleen in printvorm deden verschijnen om het publiek te bereiken dat nooit een museum bezocht. Op de mooi vormgegeven site van het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis, is alles te vinden over vijf kunstenaars die in de tentoonstelling zijn opgenomen (onder wie Albert Hahn en Walter Crane). Compleet met foto's van hun werk en uitleg van de symboliek.

(www.iisg.nl/exhibitions/art/)

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)