U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
'Mensen van morgen' blijft boeien Kees Brusse's befaamde documentaire Mensen van morgen was gisteren eindelijk op de televisie te zien, zij het op een voor normale stervelingen onmogelijk uur: omstreeks middernacht.


T V   V O O R A F :


Serie biedt inzicht in cabaretvak
Youp van 't Hek demonstreerde eens stap voor stap aan zijn dochtertje hoe men op een fiets stapt. Bijna kwam hij daarbij ten val. ,,Ik kòn het opeens niet meer'', vertelde hij in de door Coen Verbraak geschreven interview-bundel Over het vak (1995). ,,Terwijl ik vijf keer per dag op een fiets spring. Dat is het rare: als je mij vraagt hoe ik die binnenbocht nou precies neem, wéét ik het niet.''


T V   A C H T E R A F :


Zieke koeien
Het begon met dreigende muziek en donkere luchten boven groene polders. Onnozele koeien, onbekend met de gevaren die hun wachten, lopen loeiend door het beeld. Dan komen verontruste boeren aan het woord. In het Noord-Hollandse Beets heerst de laatste jaren een geheimzinnige koeienziekte. De dieren krijgen zweren, problemen met de gewrichten en soms inwendige ontstekingen. Tot voor kort was het niet dodelijk geweest - de koeien konden nog voor de slacht verkocht worden - maar de ellende in de stal was vreselijk. Onlangs was er zelfs een koe dood in de wei blijven liggen.

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)