U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inspecteurs van VN zijn weer terug in Irak
BAGDAD/NEW YORK, 21 NOV. Vijfenzeventig wapeninspecteurs van de Verenigde Naties, met inbegrip van de eerder uitgewezen Amerikanen, zijn vandaag in Irak teruggekeerd. Zij hervatten morgen hun normale werkzaamheden.

Wolffensperger naar NOS
HILVERSUM, 21 NOV. Gerrit Jan Wolffensperger wordt de nieuwe voorzitter van de NOS. De benoeming van de fractievoorzitter van D66 is vanmiddag bekendgemaakt door staatssecretaris Nuis (media). Later op de middag zou de fractie van D66 bijeenkomen om zich te beraden op zijn opvolging.

'Deal met crimineel is soms nodig'
NEW YORK, 21 NOV. Het openbaar ministerie moet deals met criminelen kunnen sluiten om de georganiseerde misdaad beter te kunnen bestrijden. Ook moet de politie woningen van criminelen kunnen afluisteren. Dat vindt een delegatie van Tweede-Kamerleden na een bezoek aan politie en justitie in New York. Beide voorstellen zijn omstreden.

Weer schilderij beschadigd van Barnett Newman
AMSTERDAM, 21 NOV. Het schilderij 'Cathedra' van de Amerikaanse schilder Barnett Newman is vanmorgen in het Stedelijk Museum in Amsterdam ernstig beschadigd. De Amsterdammer G.J. van B. wordt ervan verdacht het werk met een stanleymes diverse diepe sneden te hebben toegebracht. In 1986 vernielde een man met dezelfde intitialen 'Who's Afraid of Red, Yellow and Blue III' van Newman.

RTL4 en 5 komen onder mediawet
AMSTERDAM, 21 NOV. De commerciële televisiezenders RTL4 en RTL5 komen onder Nederlands toezicht. Dat heeft het Commissariaat voor de Media in samenspraak met het ministerie van cultuur gisteren besloten.

BVD let extra op Turks extremisme
DEN HAAG, 21 NOV. Minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) geeft de Binnenlandse Veiligheidsdienst opdracht extra te gaan letten op het politiek-extremisme in de Turkse gemeenschap.

Illegale Koerden in bus opgepakt
CHAMONIX, 21 NOV. De Franse politie heeft gisteren bij de Mont Blanc-tunnel aan de Italiaanse grens 69 Koerdische illegalen aangehouden. De Koerden waren per bus onderweg naar het noorden, naar verluidt België. Volgens het Franse parket zit een organisatie, mogelijk met hoofdkwartier in Athene, achter de mensensmokkel.

Toename aantal bankovervallen
AMSTERDAM, 21 NOV. Het aantal bankovervallen in Nederland is dit jaar al opgelopen tot 170. Vorig jaar werden in totaal 140 banken overvallen. De toename doet zich vooral voor in Noord-Brabant, Gelderland en de vier grote steden.

Ook dochter van Pandy verdacht
BRUSSEL, 21 NOV. Agnes Pandy, dochter van de Hongaars-Belgische dominee András Pandy, is gisteren gearresteerd in verband met de moord op zes familieleden waarvan haar vader wordt verdacht. De 39-jarige vrouw, die vijf jaar geleden de verdwijning van de familieleden bij de politie meldde, zou volgens justitie ,,als dader of mededader'' betrokken zijn geweest bij de moorden.

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)