U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
De tv raakt onderwerpen aan
Het is hollen of stilstaan bij de tv. Een onderwerp kan jarenlang onzichtbaar sluimeren in het bewustzijn van allerlei redacties, maar opeens, als door een geheimzinnig virus aangestoken, stort men zich er sprinkhaansgewijs op. Een slordig afgekloven skeletje bijft achter. Volgende onderwerp graag.


T V   V O O R A F :


Acteurs in docu-drama ondermaats
Het gerechtelijk laboratorium in Rijswijk doet goed werk. Er is niks mis met hun DNA-, bloed- of vezelonderzoek. Lijken en lijkdelen worden keurig nageplozen. Met bloed en andere lichaamsvochten besmeurde kledingstukken worden met liefde tegen het licht gehouden en slag-, steek- en snijwapens geven onder de microscoop zonder morren hun geheimen prijs.


F I L M   V O O R A F :


Amarcord
In 1966 terwijl hij herstellende was van een ernstige ziekte, schreef Federico Fellini een autobiografisch essay getiteld Mijn Rimini. De vele anekdotes die hij daarin over zijn geboortestad aan de Adriatische kust opdist, komen in een aantal van zijn films terug, maar nergens uitgebreider dan in Amarcord (1974). De vreemde titel bleek 'ik herinner me' te betekenen - in het dialect van de provincie Romagna.

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)