U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Inzicht in geweld op straat ontbreekt
Er bestaat in Nederland geen gedetailleerd, landelijk overzicht van geweld in het openbaar. De overheid kan daardoor nauwelijks op grond van betrouwbare gegevens effectieve maatregelen nemen.


E C O N O M I E :


Sterkere rol ouderen bij pensioenen
Gepensioneerden krijgen meer zeggenschap in de besturen van de pensioenfondsen, die ruim 600 miljard gulden beheren. De extra invloed gaat niet zo ver als de ouderenorganisaties en staatssecretaris De Grave (Sociale Zaken) wilden.


H O O F D A R T I K E L :


Het grote spel
EEN MACHTSSTRIJD is aan de gang, een machtsstrijd over de controle van de reusachtige energievoorraden in voormalige Sovjet-republieken rondom de Kaspische Zee en in de landen die grenzen aan de Golf. Het is evenzeer een politieke als een economische strijd, met wisselende bondgenootschappen van overheden en multinationale olie- en gasconcerns. Bovendien is de strategische gevoeligheid groot: niet alleen omdat Rusland, de Europese Unie en de Verenigde Staten direct betrokken zijn, maar ook omdat zich in het Midden-Oosten permanente spanningen voordoen met Israel en daar landen liggen die in verband met hun steun aan terroristische bewegingen door de Verenigde Staten in de ban zijn gedaan.


S P O R T :


Passie voor marathonschaatsen houdt Overdevest op het ijs
In Amsterdam is morgen de eerste schaatsmarathon om de KNSB-cup. Al meer dan tien jaar staat Frans Overdevest langs de kant als ploegleider van Klerk's, een van de succesvolste formaties op kunst- en natuurijs.


NRC Webpagina's
17 OKTOBER 1997


Rabobank - financieel advies

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)