U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vertrouwelijk akkoord over Total
BRUSSEL, 17 OKT. Frankrijk en de Verenigde Staten hebben een vertrouwelijke overeenkomst gesloten dat het Franse olie- en gasbedrijf Total niet door sancties zal worden getroffen wegens investeringen in Iran. Dit zeggen goed ingelichte Europese topdiplomaten in Brussel.

Rechter: Nederland fout in rijst-kwestie
DEN HAAG, 17 OKT. Nederland mag op straffe van een dwangsom van 500 miljoen gulden niet meewerken aan het Europese uitvoeringsbesluit dat de invoer van rijst en suiker uit de Antillen aan banden legt. Dat heeft de president van de rechtbank in Den Haag mr. B. Punt vandaag in kort geding beslist.

VS dreigen havens te sluiten voor Japanners
WASHINGTON, 17 OKT. Een handelsconflict tussen de VS en Japan dreigt ernstig te escaleren door de dreiging van Washington Amerikaanse havens voor Japanse schepen te sluiten wegens het niet betalen van boetes door Japanse reders. Het conflict houdt verband met bezwaren tegen discriminerende behandeling van Amerikaanse schepen in Japanse havens.

Stakers bezetten sluis IJmuiden
IJMUIDEN, 17 OKT. Onder het motto 'Voor ons geen boterham, voor Amsterdam geen boot' hebben vanochtend 100 stakende werknemers van de failliete havenpool in Amsterdam de Noordersluis in IJmuiden bezet. Het scheepvaartverkeer ondervond ernstige vertraging. In Rotterdam hebben vanochtend uit solidariteit met Amsterdam 52 havenpoolers het werk neergelegd.

Koks vliegtuig liet het weer afweten
DEN HAAG, 17 OKT. De telkens weer opgeknapte zakenjet van Defensie heeft het opnieuw laten afweten. Premier Kok werd gisteravond gedwongen in Luxor uit te stappen en mee te liften met een vlucht van Transavia. Hij kwam vanochtend om drie uur samen met toeristen op Schiphol aan.

Gesjoemel rond Europarlement
BRUSSEL, 17 OKT. Voorzitter José Maria Gil-Robles van het Europese Parlement erkent dat er ,,ongelooflijke dingen'' gebeuren in het parlement. Hij reageert op recente berichten over gesjoemel door Europarlementariërs. Hij pleit voor ingrijpende maatregelen.

'Asielzoekers niet op straat zetten'
ROTTERDAM, 17 OKT. Justitie moet uitgeprocedeerde asielzoekers die niet mee wíllen werken aan terugkeer naar hun land van herkomst niet langer op straat zetten. Dit vinden vijf grote gemeenten in Noord-Brabant.

James Michener overleden (90)
AUSTIN, 17 OKT. De Amerikaanse schrijver James Michener is gisteren in Austin (Texas) op 90-jarige leeftijd overleden.

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)