U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rechts zegeviert in verkiezingen Polen
De door de vakbond Solidariteit gedomineerde rechtse oppositiecoalitie AWS (Kiesactie Solidariteit) lijkt de Poolse parlementsverkiezingen van gisteren te hebben gewonnen met een veel grotere marge dan op grond van de opiniepeilingen was verwacht.


E C O N O M I E :


Verruiming financiële armslag IMF-landen
Het Interim-Comité, het beleidsbepalend orgaan van het IMF, heeft gisteren onverwachts overeenstemming bereikt over uitbreiding van de financiële middelen van het IMF met 45 procent tot ongeveer 285 miljard dollar.


H O O F D A R T I K E L :


Poolse democratie
DE PENDULE ZWAAIT terug in Polen. Twee jaar geleden versloeg de ex-communist Alexander Kwasniewski in de presidentsverkiezingen vakbondsman Lech Waesa. Gisteren won het door Solidariteit bijeengeharkte rechtse blok de parlementsverkiezingen van de neo-socialisten.


S P O R T :


Ajax verslaat NEC
Ajax versloeg gisteren in Nijmegen NEC met 4-1. De Amsterdamse ploeg heeft in de competitie nog geen punt verloren. Maar gezien de tegenstanders die Ajax tot nu toe heeft ontmoet en het gelijkspel in Maribor, is het nog maar de vraag of het team van trainer Olsen werkelijk zo goed is.


NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)