U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Burgemeester Hamburg weg na verlies SPD
BONN, 22 SEPT. De Hamburgse SPD-burgemeester Henning Voscherau heeft gisteravond zijn functie neergelegd, nadat de sociaal-democraten bij de verkiezingen van zondag hun grootste verlies hadden geleden na de Tweede Wereldoorlog. Het slechte resultaat wordt als een belangrijke vingerwijzing gezien voor de Bondsdagverkiezingen van volgend jaar.

IMF wil totaal vrij kapitaalverkeer
HONGKONG, 22 SEPT. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moet een volledige liberalisering van het internationaal kapitaalverkeer voorbereiden, ondanks de recente financiële crisis in enkele Zuidoost-Aziatische landen. Het beleidsbepalende Interim-Comité heeft hierover gisteren bij het begin van de jaarvergadering van IMF en Wereldbank een speciale verklaring aanvaard.

Schietpartij bij ambassade Israel in Jordanië
AMMAN, 22 SEPT. Twee Israelische ambassade-employés zijn vanochtend licht gewond geraakt bij een aanslag voor de Israelische ambassade in de Jordaanse hoofdstad Amman. Volgens radio Israel werd op hen geschoten vanuit een geparkeerde auto. Het uit 1994 stammende Israelisch-Jordaanse vredesakkoord is omstreden onder de Jordaanse bevolking en wordt fel bestreden door een radicale minderheid.

Ritzen geeft RIOD meer geld
AMSTERDAM, 22 SEPT. Het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD) krijgt met ingang van 1999 een miljoen gulden extra. Daarmee wordt het jaarbudget verhoogd van 3,1 naar 4,1 miljoen gulden. Volgend jaar komt er al een half miljoen bij. Dat bleek vandaag uit de woorden van minister Ritzen (Onderwijs en Wetenschap) bij de officiële opening van het nieuwe RIOD-kantoor in Amsterdam.

Winst voor partij van Milosevic
BELGRADO, 22 SEPT. De regerende socialistische partij van Slobodan Milosevic lijkt geheel volgens verwachting de presidents- en parlementsverkiezingen in Servië te hebben gewonnen. De kiezersboycot, waartoe de oppositie had opgeroepen, is mislukt.

Max Heijmans (79) overleden
AMSTERDAM, 22 SEPT. De couturier Max Heijmans is afgelopen zaterdag op 79-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Hij stierf aan de rookvergiftiging die hij bij een brand vorige maand in zijn woning opliep.

Omroepen botsen met Nuis
AMSTERDAM, 22 SEPT. De omroepen van Nederland 1 en 3 zijn in aanvaring gekomen met staatssecretaris Nuis (Media) over de benoeming van netmanagers voor beide tv-zenders.

Onderzoek naar campagne Clinton
WASHINGTON, 22 SEPT. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een formeel onderzoek begonnen naar aanwijzingen dat president Clinton, in strijd met de wet, vanuit het Witte Huis telefonisch om bijdragen heeft gevraagd voor zijn verkiezingscampagne.

NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)