U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Een bisschop in een huis van de zonde
Zonder gedragswetenschappers kom je tegenwoordig als tv-programmamaker niet ver meer. Waarom slaan we elkaar op straat de hersens in? Waarom houden we nog maar zo kort van elkaar? Waarom krijgen we zelfs een hekel aan onszelf? Vraag het de gedragswetenschapper. Niet dat hij het weet, maar hij doet in ieder geval alsof.


T V   V O O R A F :


Rusteloze bevlogenheid van Gergjev
,,Was ik maar choreograaf. Dan zou ik er mooi theater van maken.'' Wanneer Valery Gergjev dit in de documentaire Blinding Wildness zegt, is hij druk bezig de Scytische Suite van Sergej Prokofjev in te studeren met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarvan hij de chefdirigent is. Het is een meer dan terloopse opmerking. Korte tijd later blijkt dat Gergjev serieuze plannen heeft ontwikkeld dit ballet gechoreografeerd op te voeren in het Mariikinski Theater in Sint Petersburg, waarvan hij tevens muzikaal directeur is.


F I L M   V O O R A F :


America, America
In zijn autobiografie A Life (1988) noemt regisseur Elia Kazan het ook door hemzelf geschreven en geproduceerde America, America (1963) zijn beste film. De Amerikaanse critici waren dat niet met Kazan eens, hoewel het zwart-wit-epos van twee uur en drie kwartier wel vier Oscarnominaties kreeg. In Europa werd daarentegen America, America begroet als het hoogtepunt van een toch al zeer succesrijk oeuvre; het is in ieder geval de meest persoonlijke film van een groot auteur, en een opmerkelijke breuk met het verleden.

NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)