U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nuis botst met omroepen over netmanagers
De omroepen van Nederland 1 en 3 zijn in aanvaring gekomen met staatssecretaris Nuis (Media) over de benoeming van netmanagers voor beide tv-zenders. Tegen de zin van Nuis zijn de omroepen al begonnen met het werven van kandidaten voor deze functie.



Zuster Ingrid mag ook wel eens een allochtoon zijn
Gisteren kreeg het hoofd drama van John de Mol Produkties een gids uitgereikt, vol met allochtone acteurs en regisseurs. Het argument 'we willen ze wel, maar we kunnen ze niet vinden' gaat niet langer op.



Zakenblad Forbes komt met een mondiale editie
Het zakenblad Forbes zal in maart 1998 een mondiale editie lanceren. Dat heeft hoofdredacteur Steve Forbes gisteren bekendgemaakt. Forbes rekent op een oplage voor de nieuwe uitgave van ongeveer vijftigduizend en een lezersbereik van 250.000 mensen, voor tachtig procent via abonneewerving.



Talibaan muilkorft pers uit buitenland De Talibaan, de extremistische moslim-fundamentalisten die tweederde van Afghanistan in handen hebben, vaardigden richtlijnen uit waaraan buitenlandse berichtgeving over het land moet voldoen. Verhalen die afwijken van Afghaanse ,,regels'' en ,,tradities'' zijn in de toekomst uit den boze.



Homo-uitzending mag van Hof Israel
Het Hooggerechtshof in Jeruzalem heeft gisteren de weg vrijgemaakt voor de uitzending van een educatief tv-programma 'Met open kaarten' over homoseksualiteit op het onderwijskanaal van de Israelische televisie. Unaniem veegden de rechters het veto van de ultra-orthodoxe minister van Onderwijs, Zvulun Hammar, tegen het tonen van deze ,,afwijking van menselijk gedrag'' van tafel.



Kleurrijk Engels
De beste nieuws- en actualiteitenzender ter wereld is nog altijd de BBC Worldservice. De zender is niet altijd even snel in zijn berichtgeving, maar wel degelijk en betrouwbaar, 24 uur per dag in de lucht en overal ter wereld te beluisteren. Al is het soms even zoeken naar de juiste frequentie.




Chinatown in San Francisco is halverwege de vorige eeuw ontstaan toen duizenden Chinezen naar de Verenigde Staten emigreerden om hun geluk te zoeken in de goudmijnen. In de cyberversie van Chinatown is een fraaie tijdbalk te vinden met de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van de Chinese wijk in San Francisco. Daarnaast biedt het een uitgaansgids, een overzicht van de beste restaurants en rondleidingen.

(www.sfchinatown.com)

NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)