U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Via Oudkerk en Kevorkian naar 'de knabbeltang'
Als er geen kwalen bestonden, zouden ze moeten worden uitgevonden - al was het maar om de Nederlandse tv-zenders van programma's te voorzien. Alleen al op zo'n doordeweeks zomeravondje als gisteren kregen we op Nederland 1 en 2 twee uur lang dokters en hun patiënten in beeld. Het begon nog tamelijk braaf met PvdA-Kamerlid Rob Oudkerk die Volgende patiënt! presenteerde. Een keurig medisch-consumentenprogramma waarin lucratieve ballonnetjes boven de medische markt worden doorgeprikt.


T V   V O O R A F :


De natte droom van Amerika
In het Amerika van de jaren vijftig stond er tien jaar gevangenisstraf op het doorgeven van informatie over geboortebeperking. Hoewel de gemiddelde trouwleeftijd slechts achttien was, was het artsen bij wet verbonden hierover met hun patiënten te spreken; voorvechtster Margaret Sanger heeft dan ook achtmaal in de gevangenis gezeten. Zelfs het woord 'zwanger' in de media was verboden. Onderwijl was jong mannelijk Amerika in hormone overload, zoals een van hen het zegt, en zette Marilyn Monroe hen in vuur en vlam.


F I L M   V O O R A F :


Article 99
,,M'n pacemakers zijn gestolen!'' Een suffe onderzoeksarts rent wanhopig z'n laboratorium uit. ,,Een van m'n apen wacht al drie maanden op een nieuwe hartklep!'' Dat pacemakers in het aan het researchcentrum gerelateerde veteranenziekenhuis niet eens op de inventarislijst staan, vertelt hij er niet bij. ,,Schandelijk geldtekort'', vertelt de directeur ernstig.

NRC Webpagina's
24 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)