` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Namen nazi's op lijst banken Zwitserland'
LOS ANGELES/AMSTERDAM, 24 JULI. Volgens het Simon Wiesenthal Centrum is het niet uitgesloten dat er nazi's voorkomen op de gisteren gepubliceerde lijst van rekeninghouders in Zwitserland die hun tegoeden sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben aangesproken.

'Verpleeghuis liet patiënt uitdrogen'
GRONINGEN, 24 JULI. Het psychogeriatrisch verpleeghuis 't Blauwbörgje in Groningen heeft zonder medeweten van de familie een 62-jarige Alzheimer-patiënt willens en wetens laten uitdrogen om de man een zachte dood te bezorgen. Deze beschuldiging uit de familie.

Zalm wil bedrijven zonodig dwingen tot meer openheid
DEN HAAG, 24 JULI. Minister Zalm (Financiën) wil met wetgeving de verantwoordingsplicht en doorzichtigheid van ondernemingsbesturen afdwingen, als het Nederlandse bedrijfsleven de aanbevelingen van de commissie-Peters negeert. Dit zegt Zalm in een vraaggesprek met deze krant.

M. Kagel en P. Sellars krijgen Erasmusprijs '98
ROTTERDAM, 24 JULI. De Argentijns-Duitse componist Mauricio Kagel en de Amerikaanse theaterregisseur Peter Sellars krijgen volgend jaar elk de Erasmusprijs 1998. De onderscheiding wordt toegekend door de Stichting Praemium Erasmianum, die volgend jaar veertig jaar bestaat. In november wordt de Erasmusprijs 1997 uitgereikt aan Jacques Delors.

Geen vervolging in zaak-zwerver
DORDRECHT, 24 JULI. Justitie in Dordrecht zal de twee agenten die twee weken geleden een zwerver achterlieten in het recreatiegebied Merwelanden niet strafrechtelijk vervolgen. Dit heeft het openbaar ministerie in Dordrecht vanochtend bekendgemaakt. De man, een 57-jarige Hagenaar, is zaterdag in het ziekenhuis overleden.

Clinton stemt in met EC-besluit
WASHINGTON, 24 JULI. President Clinton heeft gisteren met instemming gereageerd op het principebesluit van de Europese Commissie om de overname van McDonnell Douglas door Boeing niet tegen te werken.

Zelfmoord na moord op Versace
WASHINGTON, 24 JULI. De politie van Miami heeft gisteravond op een woonboot het lichaam van Andrew Cunanan gevonden. Cunanan, die ervan verdacht wordt de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace te hebben doodgeschoten, zou zelfmoord hebben gepleegd.

Stet vergoedt ITT wegens 'Cuba'
WASHINGTON, 24 JULI. Het Italiaanse telecombedrijf Stet betaalt het Amerikaanse ITT een schadeloosstelling voor het gebruik van genaaste eigendommen op Cuba. Stet ontloopt zo sancties in het kader van de Helms-Burtonwet.

Andrea Domburg overleden (74)
AMSTELVEEN, 24 JULI. De actrice Andrea Domburg is gisteren in Amstelveen overleden. Zij werd 74 jaar. Domburg kreeg verscheidene keren de Theo d'Or.

Veroordeling arts
ROTTERDAM, 24 JULI. Een voormalige huisarts uit Venlo is door het Medisch Tuchtcollege in Eindhoven veroordeeld tot een geldboete van 3.000 gulden. Hij heeft twee verklaringen over een voormalige patiënte aan de kerkelijke rechtbank in Roermond overgelegd.

Hondsdolheid
ROTTERDAM, 24 JULI. De vleermuisgrot van Blijdorp is voorlopig gesloten, omdat de directie van de dierentuin denkt dat er hondsdolheid onder de dieren heerst. Dat deelde de directie vanmiddag mee.

NRC Webpagina's
24 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)