U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kwartaalwinst van Philips verdubbeld
De netto winst van Philips uit de gewone bedrijfsactiviteiten is in het tweede kwartaal ruim verdubbeld tot 693 miljoen gulden. De winstgroei zorgde voor een sterke koersstijging van de aandelen Philips, die rond het middaguur met 10,30 gulden opliepen tot 172,40 gulden.



Omroepen halen bezuiniging niet
De Nederlandse Programma Stichting (NPS) haalt de afgesproken bezuiniging van 6,8 miljoen gulden in het jaar 2000 niet.



TV heilzaam op St. Helena
Kinderen op St. Helena, een van de laatste overzeese gebiedsdelen van Groot-Brittannië, hebben minder last van woedeaanvallen, plagen elkaar ook minder en zijn minder vaak betrokken bij vechtpartijen sinds ze twee jaar geleden voor het eerst met televisie in aanraking kwamen.



Endemol actief in Spanje
Endemol heeft zijn belangen in de Spaanse televisiemarkt uitgebreid. De grootste Nederlandse televisieproducent verwerft 45 procent van de aandelen van Zeppelin in Madrid, het op een na grootste onafhankelijke productiebedrijf in Spanje.



De wondere wereld van het geld
Redacties van opinieweekbladen hebben altijd een zekere angst voor de actualiteit. Want niets is nu eenmaal erger dan een actuele ontwikkeling die het zojuist in druk verschenen verhaal geheel ontkracht.



Slapende rekeningen
De Zwitserse website Dormant Accounts bevat een lijst met alle zogeheten 'slapende' bankrekeningen, rekeningen die voor de Tweede Wereldoorlog zijn geopend door niet-Zwitsers en nadien niet werden opgeeist. Het Zwitserse bankwezen is, na grote druk van de publieke opinie, op zoek naar de erfgenamen van de oorspronkelijke rekeninghouders. Via een elektronisch formulier kan een claim worden ingediend.
http://www.dormantaccounts.ch



NRC Webpagina's
24 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)