U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Kwartaalwinst van Philips verdubbeld
De netto winst van Philips uit de gewone bedrijfsactiviteiten is in het tweede kwartaal ruim verdubbeld tot 693 miljoen gulden. De winstgroei zorgde voor een sterke koersstijging van de aandelen Philips, die rond het middaguur met 10,30 gulden opliepen tot 172,40 gulden.


E C O N O M I E :


Philips niet tevreden over dochter Origin
Philips' financieel bestuurder J. Hommen heeft vanochtend automatiseringsdochter Origin ferm terechtgewezen. ,,Origin doet het nog altijd niet goed genoeg'', zei hij in zijn toelichting op de halfjaarcijfers.


H O O F D A R T I K E L :


De Boeing-affaire
En toen waren er nog maar twee grote civiele vliegtuigbouwers in de wereld. Nu de Europese Commissie in beginsel heeft ingestemd met de voorgenomen fusie van Boeing en McDonnell Douglas, staat niets de creatie van een Amerikaanse vliegtuigmoloch meer in de weg. De enige tegenspeler op de wereldmarkt voor grote passagiersvliegtuigen is Airbus, het Europese consortium van samenwerkende Britse, Duitse, Franse en Spaanse vliegtuigfabrikanten.


S P O R T :


Van Langen trekt zich terug, ploeg voor WK definitief
Atlete Ellen van Langen zal geen poging meer doen zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen van volgende maand in Athene. Ze heeft zich teruggetrokken voor een wedstrijd in Utrecht waar ze morgenavond zou trachten sneller te lopen dan ze tot nu toe heeft gedaan. ,,Ik ga me op het naseizoen richten'', zei Van Langen.


NRC Webpagina's
24 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)