U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Ruimtestation Mir in grote problemen
Het licht aan boord van het door bijna-rampen achtervolgde Russische ruimtestation Mir is uitgevallen. Het schip tolt chaotisch om zijn as. Dat heeft de Russische vluchtleider Vladimir Solovjov vanmorgen in het controlecentrum Koroljov buiten Moskou verklaard.


E C O N O M I E :


Van Aartsen laakt Europees landbouwplan
Minister Van Aartsen (Landbouw) vindt de jongste plannen van Europees Landbouwcommissaris Fischler, die het Europese landbouwbeleid drastisch wil hervormen, in de huidige vorm onaanvaardbaar.


H O O F D A R T I K E L :


Planeet Aarde
Ons zonnestelsel wordt langzamerhand bekend terrein. Een van de opvallendste ervaringen van de recente 'Marsweken' was wel dat het landschap van de Martiaanse Ares Vallis op de nieuwste NASA-foto's eigenlijk heel bekend voorkwam, zoals een vergezicht op dia's van vergeten reizen. Want de haarscherpe beelden die de Amerikaanse Viking-Marslanders in 1976 terug naar aarde zonden, toonden hetzelfde landschap: losse stenen op een vlakte, een enkel bergje in de verte. We zijn er al eens geweest.


S P O R T :


Oetsjakov na woeste sprint gedeklasseerd
Frankrijk vierde gisteren in Perpignan zijn derde ritwinnaar in de Tour de France. Laurent Desbiens werd in de elfde etappe in een sprint trois gehinderd door zijn medevluchter Sergei Oetsjakov. De Oekraïener zou volgens de jury van zijn lijn zijn afgeweken, toen Desbiens hem langs de dranghekken wilde inhalen. De Italiaan Carlo Finco steeg van de derde naar de tweede plaats. De Fransman Frédéric Moncassin won de sprint van het peloton.


NRC Webpagina's
17 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)