U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Knakt de mens 's zomers vaker met de vinger?
Wat hoopt en koestert de moderne mens het meest? Het is niets dat met de toestand in de wereld te maken heeft: geen vrede op aarde, geen schoon milieu, geen eerlijke verdeling van kapitaal, kennis en macht. Op de markt van particuliere nastrevingen zijn het meest begeerd: een goede gezondheid en een fijne relatie met partner en kinderen, zo blijkt telkens uit onderzoek. Niks Arcadia, nee Hedonia.


T V   V O O R A F :


Geloof van middeleeuwse allure
Een man die een kathedraal bouwt. Een eenvoudige man zonder enige kennis van architectuur en zonder geld, die met zijn blote handen een bouwwerk voor de Heer begint. Een onderwerp-dat-niet-stuk-kan, meenden de makers van de documentaire De gek van de kathedraal. En dus reisden ze af naar Mejorada del Campo, een armetierig dorp op de Castiliaanse hoogvlakte, ingeklemd tussen de uitvalswegen rond Madrid. In deze weinig paradijselijke omgeving verrijst langzaam Justo's droom.


F I L M   V O O R A F :


Once Around
Het enige dat de familie Belle zonder kibbelen volbrengt, is af en toe een extra rondje om het miniscule verkeerspleintje voor hun deur. Als in een op hol geslagen carrousel scheuren ze er met hun veel te grote auto omheen. Zo draaien ze ook om elkaar: de vader om zijn dochters, de een ongelukkig getrouwd en de ander aan de verkeerde man verslingerd, en de dochters om elkaar. Hun zwijgzame moeder (Gena Rowlands) is de spil van al hun bemoeizucht.

NRC Webpagina's
17 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)