` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Prijzen koopwoningen dit jaar weer fors gestegen
ROTTERDAM, 17 JULI. De prijzen van koopwoningen zijn in de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw fors gestegen. De gemiddelde prijs van huizen en appartementen lag in deze periode bijna tien procent hoger dan in de eerste helft van 1996. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen (NVM) vandaag presenteerde.

Brienenoordbrug afgesloten: scheurtjes in het wegdek
ROTTERDAM, 17 JULI. Rijkswaterstaat heeft tijdens een routinecontrole scheurtjes ontdekt in het wegdek van de Brienenoordbrug in Rotterdam. Twee van de drie rijstroken in de richting van Dordrecht zijn sinds gisteravond tot zaterdagmiddag afgesloten wegens reparaties. De wegens werkzaamheden geplande afsluiting van het nabijgelegen Terbregseplein is hierdoor met ruim een halve dag uitgesteld.

Varkenspest heeft zich uitgebreid naar Achterhoek
DEN HAAG, 17 JULI. De varkenspest heeft zich onverwachts uitgebreid naar de Achterhoek in Gelderland. Het virus werd gisteren voor het eerst boven de rivieren geconstateerd bij een bedrijf in het plaatsje Toldijk. Minister Van Aartsen (Landbouw) noemt het nieuwe geval ,,schokkend''.

Beurs ontembaar
AMSTERDAM, 17 JULI. De koopwoede van beleggers op de internationale effectenbeurzen hield van ochtend ongeremd aan. In de recordsregen op de aandelenmarkten denderde de Amerikaanse beursgraadmeter, de Dow Jones-index, gisteren voor het eerst door de grens van 8.000 punten naar eenslotstand van 8038,88 punten.

Fokker 27 stort neer in Bandung, 52 slachtoffers
JAKARTA, 17 JULI. Een Indonesische Fokker 27 is vanochtend kort na de start neergestort in Bandung op West-Java. Alle 50 inzittenden zijn volgens een officiële bekendmaking omgekomen. Twee doden en 26 gewonden vielen in een buitenwijk waarop het toestel terecht kwam. De oorzaak zou een defect aan een van de twee motoren zijn.

Jeltsin krimpt strijdkrachten in
MOSKOU, 17 JULI. De Russische strijdkrachten zullen met een half miljoen man worden ingekrompen. Na de afslanking van de strijdkrachten, waartoe president Boris Jeltsin gisteren in een aantal decreten opdracht heeft gegeven, zullen er nog 1,2 miljoen Russen onder de wapenen zijn. Rusland wil in 2000 een effectief beroepsleger op de been hebben.

Narayanan wordt president India
NEW DELHI, 17 JULI. De 75-jarige Kocheril Raman Narayanan is vanmorgen benoemd tot president van India. Narayanan is de eerste 'onaanraakbare' die dit ambt gaat bekleden. Volgende week vrijdag volgt hij de huidige president, Shankar Dayal Sharma, op.

Shelton opvolger van Shalikashvili
WASHINGTON, 17 JULI. De Amerikaanse president Clinton benoemt vandaag generaal Henry Shelton (55) tot voorzitter van de verenigde chefs van staven. Sheltons benoeming moet door de Senaat worden goedgekeurd. Shelton, die nu aan het hoofd staat van een elitekorps van 47.000 man, volgt in september generaal Shalikashvili op.

Cambodja heeft weer co-premier
PHNOM PENH, 17 JULI. Cambodja's sterke man, Hun Sen, heeft minister van Buitenlandse Zaken, Ung Huot, geaccepteerd als co-premier. Hij volgt prins Norodom Ranariddh op, die eerder deze maand door Hun Sen aan de kant is gezet. De VS hebben laten weten de benoeming niet te erkennen.

Controle Justitie op regelgeving
DEN HAAG, 17 JULI. Het ministerie van Justitie gaat bij alle ministeries onderzoek doen naar de kwaliteit van wet- en regelgeving. Zo wil Justitie controleren of de departementen volgens (Europese) voorschriften werken.

NRC Webpagina's
17 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)