U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Spanje rouwt op begrafenis Blanco
In Spanje is vanmorgen massaal gehoor gegeven aan de oproep van de vakbonden voor een tien minuten durende werkonderbreking, na de moord op de Baskische politicus Miguel Angel Blanco Garrido door de ETA.


E C O N O M I E :


DuPont koopt onderdelen van Britse ICI
Amerika's grootste chemieconcern, DuPont, koopt voor drie miljard dollar een aantal activiteiten van de Britse branchegenoot ICI. Daardoor komt onder meer ICI's polyesterfabriek in de Rotterdamse Botlek in handen van de Amerikanen, zo is vanmorgen bekendgemaakt.


H O O F D A R T I K E L :


De dood van Blanco
Gisteren stierf Miguel Angel Blanco, 29 jaar, nadat leden van de Baskische terreurorganisatie ETA hem zaterdag twee kogels door het hoofd hadden geschoten. De ETA had Blanco in het stadje Ermua gemeenteraadslid voor Spanje's regerende conservatieve Volkspartij, uitgekozen als drukmiddel op de centrale overheid.


S P O R T :


Ajax neemt voorschot op eenwording van Europa
Ajax won zaterdag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen met 6-0 van amateurclub ARC. Sunday Oliseh bleek de beste nieuwkomer bij de Amsterdammers. En in de spits maakte 'Mr. Bean' zijn debuut.


C O L U M N :


Denken met de handen
Een week of wat geleden ging het debat in de kranten en de Kamer over het onderwijsprogramma in het middelbaar, althans secundair, althans voortgezet onderwijs. Wat moeten de kinderen daar leren? Geschiedenis! Uit een onderzoekje was gebleken dat de Kamerleden daar niet veel van wisten. Dan kunnen scholieren dus ook wel met wat minder toe. Maar nee, men besloot juist dat de scholieren dus nog méér geschiedenis moesten leren.

NRC Webpagina's
14 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)