` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Twintig jaar cel voor Bosnische Serviër Tadic
DEN HAAG, 14 JULI. Het Internationaal Joegoslavië-tribunaal in Den Haag heeft vandaag de Bosnische Serviër Dusko Tadic een gevangenisstraf opgelegd van twintig jaar. Daarvan moet hij ten minste tien jaar daadwerkelijk uitzitten. De rechters van de Tweede Strafkamer achten onder meer bewezen dat Tadic twee moslimagenten heeft gedood.

Beurs schiet omhoog door sterke dollar
AMSTERDAM, 14 JULI. De aandelenkoersen op de Amsterdamse effectenbeurs zijn vanmorgen opnieuw omhoog geschoten nadat de Amerikaanse dollar voor het eerst sinds 1991 boven een koers van 2 gulden steeg. Rond het middaguur noteerde de AEX-aandelenindex 950,77 punten. Dat is 14,26 punten (1,5 procent) hoger dan het slot van vrijdag.

Aegon keert joods tegoed aan familie uit
DEN HAAG, 14 JULI. De Nederlandse verzekeraar Aegon heeft zich bereid verklaard om een uitkering te doen aan de nabestaande van een joodse polishouder die in de Tweede Wereldoorlog is vermoord. Dit heeft Aegon desgevraagd bevestigd.

Kamer verlangt aanpassing van wet huursubsidie
DEN HAAG, 14 JULI. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Tommel de nieuwe wet op de huursubsidie wijzigt. Een Kamermeerderheid meent dat mensen die in korte tijd hun inkomen zien dalen door deze wet in problemen komen. Kamer en staatssecretaris voerden vanochtend spoedoverleg.

Treinverkeer stil na blikseminslag
ROTTERDAM, 14 JULI. Door blikseminslagen is gisteren het treinverkeer in belangrijke delen van het land stil komen te liggen. Tussen Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gouda en Utrecht reden de hele avond geen intercitytreinen nadat een relaishuis in Oudewater door bliksem was getroffen.

Weer tientallen moorden Algerije
ALGIERS, 14 JULI. Tientallen mensen zijn dit weekeinde vermoord op het Algerijnse platteland, waar massamoorden in het kader van de gewelddadige machtstrijd tussen regime en moslim-extremisten de orde van de dag blijven dicteren.

Johnson toch naar WK atletiek
LONDEN, 14 JULI. Wereldkampioenen atletiek die zich niet hebben gekwalificeerd voor het WK van volgende maand in Athene mogen hun titel toch verdedigen. Dat heeft de internationale atletiekfederatie besloten. Tweevoudig olympisch kampioen Michael Johnson is een van de atleten die hiervan profiteren. De Amerikaan was geblesseerd tijdens de nationale kwalificatie.

Shell op ranglijst weer nummer één
ROTTERDAM, 14 JULI. De Nederlands-Britse oliemaatschappij Koninklijke / Shell is voor de derde achtereenvolgende keer aanvoerder van de lijst van de vijftig machtigste concerns ter wereld die het Amerikaanse zakenblad Forbes jaarlijks opstelt.

NRC Webpagina's
14 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)