U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Vleessector woedend om varkensplan
De varkenssector is uiterst verbolgen over het plan van het kabinet om de varkensstapel met een kwart terug te brengen. De boerenorganisaties kondigen aan ,,niet te zullen meewerken aan een plan zonder realiteitszin''.


E C O N O M I E :


Schiphol treft Martinair met nachtvliegverbod
Schiphol wil Martinair vanaf 1 augustus aanstaande verbieden om 's nachts nog met zijn drie oudere Boeing 747-100, -200 en -300 toestellen te landen of te starten. Martinair noemt dat in een reactie discriminatie waardoor zij mogelijk tienduizenden vakantiegangers niet volgens de afgesproken roosters zal kunnen vervoeren.


H O O F D A R T I K E L :


Varkensrechten
In 1980 telde Nederland ongeveer tien miljoen varkens. De omvang van de varkensstapel is sindsdien tot zo'n vijftien miljoen dieren gestegen. Bijna de helft daarvan is geconcentreerd in Oost-Brabant. De varkensfokkerij heeft de welvaart van de boeren op de schrale zandgronden in Zuid- en Oost-Nederland sterk verhoogd. Er is een bedrijfssector ontstaan die grote druk uitoefent op het milieu, het welzijn van de dieren en die de economische kwetsbaarheid heeft van een monocultuur.


S P O R T :


Carl Lewis: 'Dopinggebruik vermoordt de atletiek'
Negenvoudig olympisch kampioen Carl Lewis is bezig aan zijn afscheidstournee. Dit weekeinde loopt de Amerikaan op Papendal. In zijn laatste weken als atleet gaat hij vooral de strijd aan met doping. 'Je ziet zo wie dirty is.'


NRC Webpagina's
11 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)