` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bijdrage recycling omlaag
AMSTERDAM, 11 JULI. De bijdrage die een koper van een nieuwe auto moet betalen voor de recycling en verwerking van afgedankte auto's gaat op 1 januari volgend jaar met 100 gulden omlaag naar 150 gulden. De Afdeling Auto's van de RAI heeft dat besloten. Reden voor het besluit is dat het recyclingsysteem uitstekend functioneert. Vooral de demontage blijkt doelmatiger en dus goedkoper dan vroeger. Ook is de hoeveelheid materiaal die geschikt is voor recycling verdubbeld.

Oranjemarsen Ulster afgelast
BELFAST, 11 JULI. Protestantse Oranjeordes in Noord-Ierland hebben gisteravond in reactie op de ernstige rellen van deze week drie omstreden marsen door katholieke gebieden, die voor dit weekeinde gepland stonden, afgelast. Een mars in Londonderry krijgt een andere route.

Veel doden bij brand Thailand
BANGKOK, 11 JULI. Bij een hotelbrand in de Thaise badplaats Pattaya zijn vandaag zeker 63 doden en 50 gewonden gevallen. De meeste doden zijn volgens de burgemeester van de plaats Thais. Onder de gewonden bevinden zich echter ook buitenlandse toeristen.

Diefstal minder groot probleem
DEN HAAG, 11 JULI. Vergeleken met 1995 zien burgers inbraken en diefstal uit auto's minder als een probleem. Ten opzichte van dat jaar daalt ook het aantal slachtoffers van veel voorkomende criminaliteit als vernieling aan auto's, inbraak en fietsendiefstal.

Voorschriften weer rechtsgeldig
DEN HAAG, 11 JULI. Tien overheidsvoorschriften die gedeeltelijk niet toepasbaar waren als gevolg van het zogeheten Securitel-arrest zijn weer onverkort geldig. Het gaat onder andere om de Wet wapens en munitie, het Besluit alcoholonderzoeken, drie regelingen met betrekking tot ademonderzoek bij weggebruikers en twee regelingen met betrekking tot de meting van snelheidsovertredingen.

Extra contracten Gasunie met Italië
GRONINGEN, 11 JUNI. De Nederlandse Gasunie heeft contracten met Italië afgesloten voor extra leveringen van 120 miljard kubieke meter aardgas ter waarde van 19 miljard gulden. Dit heeft Gasunie vanochtend bekendgemaakt. Een groot deel van de extra opbrengst vloeit in de staatskas, maar hoeveel dit is kan het bedrijf nog niet ramen omdat er inkoop van buitenlands gas tegenover staat.

Ontvoering door ETA wekt grote onrust in Spanje
MADRID, 11 JULI. Met een nieuwe ontvoeringsactie en het dreigement het slachtoffer binnen 48 uur te vermoorden heeft de Baskische terreurorganisatie ETA opnieuw Spanje in haar greep. Volgens anonieme telefoontjes heeft de ETA een Baskische politicus van de conservatieve regeringspartij Partido Popular gekidnapt. Hij zal worden gedood als de regering niet voor zaterdagmiddag vier uur het bevel heeft gegeven alle gevangen ETA-terroristen naar gevangenissen in Baskenland over te brengen.

NRC Webpagina's
11 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)