U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


PRI verliest de macht in Mexico
De Institutionele Revolutionaire Partij (PRI) van Mexico is bij de verkiezingen na 68 jaar haar machtsmonopolie in het Congres kwijtgeraakt. Zij verloor de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, het burgemeesterschap van de hoofdstad en twee gouverneursposten.


E C O N O M I E :


KLM neemt Britse partner Air UK over
De KLM neemt Air UK over door zijn belang in de Britse luchtvaartmaatschappij te vergroten van 45 tot 100 procent, zo is vanmorgen bekendgemaakt. De combinatie Air UK / KLM is met een omzet van 1,2 miljard gulden op de Britse markt nummer twee, na British Airways.


H O O F D A R T I K E L :


Oranje in Portadown
Dit weekeinde hebben de Ulster Unionisten Tony Blair zijn eerste beschadiging toegebracht. In het stadje Portadown marcheerden de orangisten door een haag van politie in reluitrusting en van scheldende katholieke bewoners. De enige concessie was dat de parade het ditmaal zonder muzikale omlijsting deed. Maar er is een druppel olie gegooid op het vuur waarin het vertrouwen smelt dat deze Britse regering voor de jaarlijks geïntimideerde bewoners van Ulsters katholieke wijken een verschil zou maken.


S P O R T :


Hingis op Wimbledon in sprookjesland
Tranen bleven dit keer achterwege - Jana Novotna deed zaterdag haar best vrolijk te zijn. De 28-jarige Tsjechische maakte geforceerd grapjes en sprak lovende woorden over het kleine meisje dat haar geluk in de weg stond. Martina Hingis daarentegen genoot als een kind van de mooiste zege uit haar prille tennisloopbaan. De zestien jaar en negen maanden jonge Zwitserse ontving zaterdag haar eerste Wimbledon-schaal door in de finale Novotna te verslaan met 2-6, 6-3 en 6-3. Daarmee werd ze de jongste winnares in Londen in 110 jaar.


C O L U M N :


Gidsfossielen
Kort na elkaar kreeg ik het proefschrift van Remieg Aerts, De Letterheren, over het tijdschrift De Gids in de bus en het laatste nummer van dat blad, gewijd aan 'Nederland Gidsland?', een vraag die al bij de oprichting in 1837 aan de orde was.

NRC Webpagina's
7 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)