` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hun Sen grijpt macht in Cambodja
HNOM PENH, 7 JULI. In de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is de rust enigzins weergekeerd nadat premier Hun Sen afgelopen weekeinde de macht in het land in handen heeft genomen. Soldaten van Hun Sen hadden vanochtend posities ingenomen op de belangrijkste strategische plaatsen in de hoofdstad. Alleen in de buitenwijken werden vanochtend nog schoten gehoord. Bij de gewelddadige confrontaties in de straten van Phnom Penh tussen militairen van Hun Sen (leider van de vroegere communistische volkspartij CPP) en van co-premier Norodom Ranariddh (van de royalistische FUNCINPEC) zijn afgelopen zaterdag en zondag ten minste 32 mensen om het leven gekomen en vijftig gewond. Hun Sen en Ranariddh vormden sinds de door de Verenigde Naties georganiseerde verkiezingen in 1993 een coalitieregering, maar hun onderlinge rivaliteit verscherpte de afgelopen maanden zienderogen.

De Nederlander wordt gemiddeld almaar ouder
ROTTERDAM, 7 JULI. De levensverwachting van de Nederlander neemt nog almaar toe. Voor mannen bedraagt die op het moment gemiddeld 74,6 jaar en voor vrouwen 80,3 jaar. In 2015 zal dat naar schatting respectievelijk 77,1 en 81,3 jaar zijn. Dat staat in 'Volksgezondheid Toekomst Verkenning, de som der delen', een rapport dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) eens in de vier jaar opstelt.

Rellen in Noord-Ierland na Oranje-mars
PORTADOWN, 7 JULI. In heel Noord-Ierland zijn gisteren rellen uitgebroken nadat de Noord-Ierse politie toestemming had gegeven aan de protestantse Oranje-orde in Portadown om tijdens hun jaarlijkse parades door een katholieke wijk te trekken. Ook vanochtend was het nog onrustig in Noord-Ierland.

Justitie overweegt getuigen in EU per video te horen
ROTTERDAM, 7 JULI. Het ministerie van Justitie bereidt maatregelen voor om getuigen in strafzaken binnen de Europese Unie voortaan per video te kunnen horen. Het departement hoopt zo te kunnen besparen op het aantal justitiële onderzoeksreizen die de laatste jaren hand over hand toenemen. ,,Advocaten willen steeds vaker dat getuigen worden gehoord in verweggistan'', aldus een woordvoerder.

Vrachtschip aan Mir gekoppeld
MOSKOU, 7 JULI. Russische ruimtevaartdeskundigen zijn er vanochtend in geslaagd het Progress M-35-vrachtschip aan het onlangs beschadigde ruimtestation Mir te koppelen. Het onbemande ruimteschip voert reparatiemateriaal, zuurstof en water aan voor de bemanning van de Mir.

SHV overweegt verkoop Makro
ROTTERDAM, 7 JULI. Het familiebedrijf SHV Holdings onderhandelt met zijn Duits-Zwitserse partner Metro over verkoop van de Europese Makro-groothandels aan Metro. Met de betrokken 86 vestigingen behaalde SHV vorig jaar een omzet van 13,2 miljard gulden.

Stroomstoring in Zuid-Limburg
ROTTERDAM, 7 JULI. Door een computerstoring is vannacht in bijna heel Zuid-Limburg de openbare straatverlichting uitgevallen.

NRC Webpagina's
7 JULI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)