U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Vakantiegeld kan rijk 7 miljard kosten
De overheid hangt een strop van maximaal zeven miljard gulden boven het hoofd wanneer de rechter beslist dat vakantiegeld niet volledig mag worden belast. Staatssecretaris Vermeend (Financiën) antwoordt dit op vragen van de CDA-Kamerleden De Hoop Scheffer en Hillen over de ongelijke fiscale behandeling van het vakantiegeld van bouwvakkers ten opzichte van andere werknemers. Deze ongelijkheid leidde de afgelopen dagen tot een stortvloed aan bezwaarschriften bij de belastingdienst.


E C O N O M I E :


Reuzenfusie van Lockheed en Northrop
De Amerikaanse vliegtuigproducenten Lockheed Martin en Northrop Grumman fuseren, zo is gisteren bekendgemaakt. De transactie, die nauwlettend door de overheid zal worden getoetst op antitrustwetten, heeft een waarde van in totaal 11,6 miljard dollar.


H O O F D A R T I K E L :


Centrifugale krachten
DE GROTE EUROPESE landen bewegen zich als aardplaten in verschillende richtingen. Deze week heeft de Labour-regering haar eerste begroting ingediend, waarmee Groot-Brittannië zichzelf plaatst binnen de marges voor deelname aan de Economische en Monetaire Unie (EMU) - ook al blijven de Britten vooralsnog vrijwillig buiten de Europese munt. Aan de andere kant van Het Kanaal heeft de nieuwe Franse regering gezegd dat de vereiste criteria voor toelating tot de EMU dit jaar niet zullen worden gehaald. In Duitsland heeft bondskanselier Kohl, onder druk van zijn politieke bondgenoten in Beieren, toegezegd alles op alles te zullen zetten om de begrotingsnorm wel te halen.


S P O R T :


Becker begint aan ongewisse reis in het donker
Met een gedistingeerd knikje naar de Royal Box en twee diepe buigingen naar het publiek nam Boris Becker gisteren afscheid van het centrecourt van Wimbledon. Voorgoed, naar later bleek. Want na zijn nederlaag in de kwartfinale tegen Pete Sampras liet de drievoudig Wimbledon-kampioen weten dat hij zijn laatste wedstrijd in Londen heeft gespeeld.


NRC Webpagina's
4 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)