U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Wacht u voor imitaties
In het diepste geheim heb ik een zwak voor Over de rooie van SBS6, het programma waarin Nederlanders onder de verlokking van duizend gulden zich tot de meest stuitende gedragingen laten verleiden, en er ook nog in slagen om onbezoldigde voorbijgangers te laten meedoen. Wat zijn mensen vaak lelijk als ze stuitende dingen doen.


T V   V O O R A F :


Weer een serie over advocatuur
De TROS onderbreekt vanavond de serie 'Advocaat van de Duivel', waarin bekende strafpleiters in het beklaagdenbankje worden gezet, voor wéér een andere serie over advocaten: 'Goede Raad'. Na de zes afleveringen van deze documentaireserie wordt Advocaat van de Duivel vervolgd, zodat de kijker voorlopig verzekerd is van zijn portie advocaat. Volgens de TROS is er geen speciale reden om Advocaat van de Duivel op te schorten, ondanks de wat tegenvallende kijkcijfers (gemiddeld 260.000). De TROS wijt deze aan het late tijdstip van uitzending (,,dat hebben wij niet in de hand, de netmanager spreekt tegenwoordig ook een woordje mee''), aan de ,,beperkte doelgroep'' en aan het zomerseizoen. Ter vergelijking: de herhalingen van de advocatenserie 'Pleidooi' trekken gemiddeld 610.000 kijkers.


F I L M   V O O R A F :


Het is de schraapzucht
Hoe breng je dierenverhalen van Anton Koolhaas in beeld, zonder te vervallen in de koddigheid van een Babe of, erger, de oubolligheid van een Mr. Ed. Vermoedelijk heeft de Nederlandse cineaste Annette Apon zich deze vraag gesteld toen ze besloot een drietal van Koolhaas' verhalen tot uitgangspunt te nemen voor de (op video gedraaide) televisie-film Het is de schraapzucht, gentlemen. Voor een deel heeft ze een simpele maar adequate oplossing gevonden. Meestentijds stelt zij zich op als een stilerende observator, zoals ze eerder deed in haar documentaire Een winter in Zuiderwoude (1994) en in menig opzicht ook in haar prachtige speelfilm Giovanni (1983).

NRC Webpagina's
4 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)