U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   A C H T E R A F :
Terreur noch parlement is een spelletje
Wanneer je als omroep een documentaire film terugbrengt van 93 minuten tot iets minder dan 50, zou je dat dan je kijkers eerlijk moeten vertellen? Ik dacht het wel. Op dit punt treft de IKON, die gisteravond de schaar had gezet in Blue Eyed Betram Verhaag, dus blaam. Maar het uitzenden van de film was op zichzelf een uitstekend idee: zulke controversiële documentaires zijn niet dik gezaaid.


T V   V O O R A F :


Kleine verrassingen in komische serie
Soms heeft de TROS een gelukkige hand bij het vinden van tv-komedies. In de begindagen van de soap op de Nederlandse televisie bracht deze omroep ooit de Amerikaanse persiflage op het genre Soap (,,Confused? You will be after watching this episode.''). En ook uit het Engelse aanbod weet de TROS wel eens pareltjes weg te slepen zoals Chef!, met de Engelse verbale geweldenaar Lenny Henry als zwarte kok in een luxe restaurant (momenteel in de herhaling op zaterdagmiddag).


F I L M   V O O R A F :


The Damned
Luchino Visconti's The Damned (La Caduta degli Dei) uit 1969 ging vooraf aan zijn beroemdste film, Death in Venice, naar de novelle van Thomas Mann. In beide films speelt Dirk Bogarde een grote rol, en in beide films wordt een sfeer van moreel verval getekend. In The Damned heeft dat verval een politieke achtergrond. De film speelt zich af tijdens de eerste jaren van het Hitler-regime. De rijke familie Von Essenbeck is met haar staalfabriek van grote waarde voor de nazi's. Op de verjaardag van de aristocratische grootvader, Baron Joachim (Albrecht Schoenhals), treedt de belangrijkste erfgenaam Martin (Helmut Berger) op in travestie, met een soort Dietrich-nummer. Het optreden wordt verstoord door de boodschap dat de Rijksdag brandt: 'They already arrested the guilty one, a Dutchman'.

NRC Webpagina's
27 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)