U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bezige Bij naar de Weekbladpers
Uitgeverij De Bezige Bij, de laatste grote zelfstandige literaire uitgeverij in Nederland, wordt overgenomen door de Weekbladpers. 'De Bij' geeft daarmee haar zelfstandigheid op en komt terecht in hetzelfde bedrijf als de uitgeverijen Querido, De Arbeiderspers en Nijgh & Van Ditmar. Dat heeft Albert Voster, directeur van De Bezige Bij, vanochtend bekendgemaakt.



Fatsoensnormen voor het Internet in VS verworpen
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gisteren een wet die fatsoensnormen aan het Internet wil opleggen, als strijdig met de grondwet verworpen.



Groei van regionaal tv-venster hapert
Met de regiovensters van SBS6 schiet het niet op, vindt de regionale televisiemarkt. SBS6 maakte afgelopen week zijn plannen bekend voor een televisievenster in het noorden, maar het wachten is op soortgelijke initiatieven elders.



Borst overlegt met Internet over medicijnen
Minister Borst (Volksgezondheid) gaat met de organisaties die toegang bieden tot Internet praten om zo een eind te maken aan de verkoop van geneesmiddelen via Internet.



Overname stelt toekomst zeker
De overname door de Weekbladpers stelt de toekomst van De Bezige Bij zeker, meent directeur Voster: ,,We stonden voor een keuze. In de toekomst verder gaan als kleine uitgeverij, met twee of drie man in dienst, of blijven meedoen met de groten, maar dan moest er iets veranderen. Toch heb ik dat eerste nooit serieus overwogen''.



Weekbladpers neemt De Bezige Bij over De Bezige Bij gaat verder als onderdeel van de Weekbladpers Groep. Na enkele jaren van aarzelen geeft De Bezige Bij-directeur Albert Voster de economische zelfstandigheid van de literaire uitgeverij op.



NS introduceren sprekende computer
De Nederlandse Spoorwegen gaan als eerste grote Nederlandse onderneming een sprekende computer invoeren.



Van Miert laakt naheffing telefonie
Nederland heeft met de naheffing die minister Jorritsma (Verkeer) wil opleggen aan nieuwe aanbieders van mobiele telefonie ,,een potentieel probleem''. Dat zegt Eurocommissaris K. van Miert (Mededinging).



EU maant Madrid over digitale tv
De Europese Commissie heeft de Spaanse regering vijftien dagen de tijd gegeven om haar wetgeving op het gebied van de digitale televisie aan te passen.



VTM verliest monopolie
De Vlaamse commerciële televisiezender VTM, voor 44,3 procent eigendom van het Nederlandse uitgeversconcern VNU, moet zijn monopolie op de reclamemarkt opgeven.



Euro-commissaris: We moeten in de boeken kunnen kijken
Nederland schreeuwde moord en brand over misbruik door PTT Telecom van zijn monopolie. Er zijn 'wat probleempjes', maar het kon erger.



Tijdschrift met bewegend beeld
Is het een blad, een cd, een website of een cd-rom. THD is het allemaal. Het tijdschrift over pop- en avantgarde-cultuur heeft een plaats op internet en de bijgevoegde schijf is geschikt voor een gewone cd-speler en kan als cd-rom in de computer.



ArchiNed
Op veel plaatsen in het land worden vandaag en in het weekeinde rondleidingen gegeven in het kader van de Dag van de Architectuur. Thuisblijvers kunnen bij ArchiNed, een overkoepelende Nederlandse architectuursite, in een bus stappen en langs bezienswaardigheden op het Net reizen. Er zijn drie routes. De eerste voert langs bekende gebouwen (o.a. Gasunie in Groningen, newMetropolis en de bibliotheek van de TU Delft), de tweede langs architectenbureaus en de partybus tot slot gaat naar borrels en buffetten. Bij ArchiNed vindt u ook de complete agenda voor de Dag van de Architectuur. (www.archined.nl)



NRC Webpagina's
27 JUNI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)