U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Geen keuze bij de OV-studentenkaart
Het kabinet legt de wens van de Kamer om de bestaande OV-kaart voor studenten te handhaven naast zich neer. Mogelijk zal bij de formatie van een volgend kabinet de wens van de Kamer alsnog worden gehonoreerd.


B U I T E N L A N D :


Van Mierlo niet voor EU naar Hongkong
Minister Van Mierlo (Buitenlandse Zaken) gaat volgende week toch naar Hongkong om de machtsoverdracht van de Britse kroonkolonie aan China bij te wonen. Hij gaat echter niet als voorzitter van de Europese Unie, maar als Nederlands minister van Buitenlandse Zaken.


E C O N O M I E :


Parijs: tekort boven norm van 3 procent
Frankrijk zal dit jaar een begrotingstekort van meer dan 3 procent boeken. Dat heeft de nieuwe minister van Financiën, Dominique Strauss-Kahn, gisteren gezegd. Intussen zou Parijs overwegen met de gedeeltelijke privatisering van France Telecom te beginnen.


H O O F D A R T I K E L :


Paarse politiek
Het contrast was de afgelopen dagen weer groot. Terwijl de leider van het land zich opnieuw ophield tussen de groten der aarde om mondiale kwesties te bespreken, was de volksvertegenwoordiging van datzelfde land in een fel debat gewikkeld over de vraag welk deel van de week studenten gratis met de trein mogen.


S P O R T :


Olsens Ajax smeltkroes van culturen
Met het aantrekken van de Deen Ole Tobiasen is het totaal aantal buitenlandse voetballers bij Ajax vandaag opgelopen tot veertien. Vanmiddag tekende hij een contract. Na De Kuip verandert de Arena in een smeltkroes van culturen.


NRC Webpagina's
27 JUNI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)