` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fatsoensnormen voor het Internet in VS verworpen
ROTTERDAM, 27 JUNI. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft gisteren een wet die fatsoensnormen aan het Internet wil opleggen, als strijdig met de grondwet verworpen.

Bezige Bij naar de Weekbladpers
AMSTERDAM, 27 JUNI. Uitgeverij De Bezige Bij, de laatste grote zelfstandige literaire uitgeverij in Nederland, wordt overgenomen door de Weekbladpers. 'De Bij' geeft daarmee haar zelfstandigheid op en komt terecht in hetzelfde bedrijf als de uitgeverijen Querido, De Arbeiderspers en Nijgh&Van Ditmar.

Borst wil verbod medicijnverkoop via Internet
DEN HAAG, 27 JUNI. Minister Borst (Volksgezondheid) gaat met de organisaties die toegang bieden tot Internet praten om zo een eind te maken aan de verkoop van geneesmiddelen via Internet. Volgens haar is het op die manier adverteren met en verkopen van geneesmiddelen gevaarlijk voor de volksgezondheid.

De Larosière weg bij EBRD
LONDEN, 27 JUNI. President Jacques de Larosière (67) verlaat de Oost-Europabank (EBRD). De Fransman stelde vrijdag het bestuur van de ontwikkelingsbank op de hoogte van zijn besluit. Officieel liep voor hem de termijn af op 27 september van dit jaar, maar hij wil op verzoek van het bestuur nog wel tot 31 januari aanblijven om een soepele opvolging mogelijk te maken. Een verzoek van het bestuur de bank nog een hele nieuwe termijn te leiden heeft hij om persoonlijke redenen afgewezen.

Tadzjikistan: vrede getekend
MOSKOU, 27 JUNI. In Moskou hebben vandaag de president van Tadzjikistan en de leider van de islamitische oppositie in dat land een vredesverdrag ondertekend. Het moet een eind maken aan een burgeroorlog in Tadzjikistan die vijf jaar heeft geduurd. De ondertekening werd bijgewoond door de Russische president, Boris Jeltsin.

China stuurt direct troepen naar Hongkong
HONGKONG, 27 JUNI. China zal zes uur na de machtsoverdracht van Hongkong in de nacht van 30 juni op 1 juli 4.000 militairen plus pantservoertuigen de dan voormalige Britse kroonkolonie insturen. Gouverneur Chris Patten veroordeelde de Chinese stap vanmiddag als ,,een heel slecht signaal aan Hongkong en de rest van de wereld''. Het was bekend dat China 10.000 man in Hongkong zal stationeren, maar niet dat dit meteen zou gebeuren.

Peper: Brinkman 'ongeschikt'
ROTTERDAM, 27 JUNI. De Rotterdamse korpschef J.W. Brinkman is psychisch ongeschikt voor zijn functie. Dat stelt burgemeester A. Peper in een rapport aan minister Dijkstal (Binnenlandse Zaken) waarin hij een toelichting geeft op het conflict met Brinkman. In een gesprek met de voorzitters van de Rotterdamse deelgemeenten zei Peper vanochtend dat de Tilburgse korpschef B. Lutken is gevraagd Brinkman op te volgen.

'Taartman' wil gehoord worden
AMSTERDAM, 27 JUNI. De Amsterdamse banketbakker die in de IRT-dossiers wordt aangeduid met de codenaam 'taartman', wil zo spoedig mogelijk door de rijksrecherche worden gehoord over verdenkingen aan zijn adres wegens drugshandel en zijn vermeende banden met het voormalige koningskoppel van de Haarlemse politie Langendoen & Van Vondel.

NRC Webpagina's
27 JUNI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)