U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

RTL-ploeg zou pest verspreiden
Een cameraploeg van RTL4 heeft mogelijk de varkenspest verspreid. Het team betrad vorige week zonder toestemming het erf van een varkenshouderij in Budel, waarover het vermoeden bestond dat er varkenspest heerste.



Omroep: code tegen geweld
De publieke omroep heeft een gedragscode ontwikkeld om minderjarigen te beschermen tegen geweld, drugs, seks en racisme op televisie. Programma's zullen worden ingedeeld in leeftijdscategorieën die bepalen op welk tijdstip een programma mag worden uitgezonden.



Bezige Bij en Weekbladpers overwegen fusie
Uitgeverij De Bezige Bij en uitgeverij de Weekbladpers zijn in gesprek over samenwerking. Over de wijze waarop deze gestalte moet krijgen willen beide uitgeverijen nog geen mededeling doen.



Nieuwe registratie van kunstwerken
Moeilijkheid bij het opsporen van gestolen kunstvoorwerpen is de gebrekkige informatie. Vaak ontbreekt iedere documentatie van voorwerpen. Het Object ID, ontworpen door het Getty Institute, moet hier verandering in brengen.



TV-geweld
GEWELD OP DE televisie blijft de mensen bezighouden. Volgens een recent kijk- en luisteronderzoek blijkt driekwart van de kijkers wel eens het hoofd te schudden bij bepaalde scènes die de jeugd worden voorgeschoteld.



Hollandse totems en taboes
Iemand schreef kortgeleden in deze rubriek: 'Het koningshuis, dat is ons laatste taboe.' Geen verstandige opmerking, want wie de nieuwe weekbladen leest komt te weten dat Nederland nog stijf staat van verbodsborden.



Patenten Philips ter discussie
Het Amerikaanse bedrijf Qualcomm heeft de Amerikaanse rechter gevraagd patenten van Philips op technologie voor mobiele telefonie ongeldig te verklaren. Dat heeft een woordvoeder van Philips' divisie Consumer Communications desgevraagd bevestigd.



NRC Webpagina's
29 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)