` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Behandeling van kanker beïnvloedt sterfte nauwelijks
ROTTERDAM, 29 MEI. Nieuwe behandelingen tegen kanker hebben nauwelijks effect op de sterfte. De sterfte aan kanker daalt weliswaar sinds 1991 licht, maar de daling is helemaal toe te schrijven aan preventie van kanker.

Vraagtekens bij herijking van het buitenlands beleid
DEN HAAG, 29 MEI. De herijking van het Nederlands buitenlands beleid functioneert slecht. De integratie van het beleid van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Ontwikkelingssamenwerking, Defensie en Economische Zaken, waarmee twee jaar geleden werd begonnen, heeft eerder een verzwakking dan de beoogde versterking van de coördinerende bevoegdheid van minister Van Mierlo opgeleverd, terwijl de positie van minister Pronk is versterkt. Premier Kok en minister Wijers (Economische Zaken) overwegen een nieuw initiatief voor komend najaar.

Codering voor tv-programma's
HILVERSUM, 29 MEI. De publieke omroep heeft een gedragscode ontwikkeld om minderjarigen te beschermen tegen geweld, drugs, seks en racisme op televisie. Programma's zullen worden ingedeeld in leeftijdscategorieën die bepalen op welk tijdstip een programma mag worden uitgezonden.

Spanning loopt op in Cambodja
PHNOM PENH, 29 MEI. De politieke spanning in Cambodja is opgelopen na berichten over een aanslag op premier Hun Sen. Onderweg naar een bijeenkomst in de hoofdstad Phnom Phen kwam het konvooi van de premier de afgelopen nacht onder vuur te liggen. De premier bleef ongedeerd, maar een lijfwacht liep een schampschot aan het hoofd op.

Profiel vervangt het vrije pakket
DEN HAAG, 29 MEI. De vrije vakkenpakketten op Havo en VWO worden afgeschaft. Middelbare scholen mogen zelf weten of ze dat op 1 augustus 1998 doen of 1 augustus 1999. Scholieren kunnen na de derde klas nog slechts kiezen een van vier vastomschreven 'profielen'. Dat heeft de Tweede Kamer gisteren besloten.

Ronaldo toch weg bij Barcelona
BARCELONA, 29 MEI. Ronaldo gaat toch weg bij Barcelona. Volgens voorzitter Nuñez van de Spaanse club is bij nader inzien toch niet te voldoen aan de financiële eisen van de aanvaller uit Brazilië. Dinsdag nog was gemeld dat de oud-PSV'er tot en met 2006 bij Barcelona zou blijven. Nuñez verwacht dat Ronaldo naar Inter Milan gaat.

Duitse centrale bank weigert goud te herwaarderen
BONN, 29 MEI. De invloedrijke, onafhankelijke Bundesbank in Frankfurt weigert de Duitse goudvoorraad nog dit jaar te herwaarderen. Daarmee keert zij zich openlijk tegen de regering-Kohl, die hierom had gevraagd om te kunnen voldoen aan de criteria voor de Economische en Monetaire Unie (EMU).

Landbouw werkt aan fokverbod varkens
DEN HAAG, 29 MEI. Minister Van Aartsen (Landbouw) werkt aan een fokverbod voor varkens in de met varkenspest getroffen gebieden. In het pinksterweekeinde zijn vele honderden varkens in hun veel te volle hokken gecrepeerd wegens warm en vochtig weer en gebrek aan ventilatie.

NRC Webpagina's
29 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)