U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


OM beperkt rol Dierenbescherming in strijd tegen varkenspest
Het openbaar ministerie heeft de bevoegdheden van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) inzake de varkenspest aanzienlijk beperkt. De coördinerend varkenspest-officier in Den Bosch, mr. G. Bos, heeft de inspectiedienst, die waakt over het welzijn van onder meer varkens, op 17 april te verstaan gegeven dat de LID geen proces verbaal mag opmaken in de strijd tegen de varkenspest en ook niet actief de pers mag benaderen.


E C O N O M I E :


Groot overschot van ING in verzekeringen
Bank en verzekeraar ING heeft ruim vier maal zo veel eigen financiële buffers voor de risico's in haar verzekeringsbedrijf als de nationale toezichthouders in de verschillende landen waar het concern actief is voor de verzekeringsbedrijfstak verplicht stellen.


H O O F D A R T I K E L :


Kabila's Congo
MET DE KRIJGERS van Kabila is dit weekeinde een groot vraagteken Kinshasa binnengemarcheerd. Niet zozeer de ideologische bagage die de nieuwe leider meebrengt is interessant. Het gaat er vooral om of Kabila de mankracht heeft en weet te mobiliseren om dit reusachtige, sterk verwaarloosde land weer op de been te helpen. Onder de gegeven omstandigheden behoeft uitstel van verkiezingen niet op een ondemocratische instelling van het nieuwe bewind te duiden.


S P O R T :


Belgisch koningskoppel geeft glans aan landstitel PSV
Het Belgische duo De Bilde-Nilis zal er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat PSV binnen zeer korte tijd de Nederlandse titel behaalt. Dicht bij hun eigen land voelen deze twee aanvallers zich thuis in Brabant en leiden ze en passant met subtiele balbehandeling en trefzekere schoten de club uit Eindhoven naar de positie die haar op grond van spel en aantrekkingskracht aan het eind van dit seizoen toebehoort. Met nog twee wedstrijden te spelen koestert PSV dankzij een ruime 6-1 overwinning op FC Utrecht een riante voorsprong van vier punten op Feyenoord en kan het kampioenschap trainer Advocaat en zijn talentrijke selectie nauwelijks meer ontgaan.


C O L U M N :


Ik verveel me nu al

NRC Webpagina's
20 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)