U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Profielen in hoogste klas pas in 1999
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil de vernieuwing van de hoogste klassen Havo en VWO met een jaar uitstellen, van het schooljaar 1998/1999 naar het schooljaar 1999/2000.


E C O N O M I E :


Affaire rond voorkennis in Duitsland
De Duitse justitie is een grootscheeps onderzoek begonnen naar misbruik van voorwetenschap bij de handel in aandelen van het jonge softwarebedrijf SAP. Het bedrijf is de lieveling van de beurs én van bondskanselier Helmut Kohl.


H O O F D A R T I K E L :


Vrijheid
Het was een sympathieke poging gisteren om jongeren bij de herdenking van de bevrijding te betrekken, een muzikale estafette op het thema van het herkenningssignaal van radio-Oranje gekoppeld aan het motto: Vrijheid deel je met de buren. Al jaren wordt gedebatteerd over de vraag of nog en zo ja hoe de Tweede Wereldoorlog moet worden herdacht. De traditionele herdenkingen - van de gevallenen op de avond van de vierde mei en van de bevrijding de dag daarop - lijken steeds meer mensen op de zenuwen te werken. Op de opiniepagina's van de kranten en in praatgroepen op radio en tv wordt jaarlijks daarvan de neerslag aangetroffen. De viering van gisteren leek een compromis, een poging tot vermenging van geschiedenis en actualiteit.


S P O R T :


Finnen volledig in de ban van WK ijshockey
,,Deze helm draag ik ter ere van Saku Koivu. Hij heeft er precies zo een'', zei de kennelijk aangeschoten jongen die op straat aan passanten een blikje bier aanbood. ,,Saku Koivu is de beste.''


NRC Webpagina's
6 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)