U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Labour vaagt Tories weg bij verkiezingen
De Britse premier John Major heeft vanmiddag om half een Nederlandse tijd zijn aftreden als partijleider bekendgemaakt nadat Labour de regerende Conservatieven gisteren bij de verkiezingen heeft verpletterd. De Tories verloren in het Lagerhuis ruim de helft van hun zetels. Labour boekte de grootste overwinning uit haar geschiedenis.


E C O N O M I E :


Marktsector bezorgt KPN zwaar verlies
Koninklijke PTT Telecom (KPN) heeft in het afgelopen jaar opnieuw verlies geleden op activiteiten waarin het met concurrentie te maken heeft. Activiteiten die KPN op grond van de wet moet uitvoeren, waaronder monopolies zoals het vervoer van brieven tot 500 gram en het aanbieden van telefoongesprekken via vaste verbindingen, zijn juist zeer winstgevend.


H O O F D A R T I K E L :


Een Britse revolutie
Engeland beleefde zijn nacht van de gebroken records. Een generatie diezich geen socialistische regering kon herinneren, stond vanmorgen op met NewLabour van Tony Blair op de drempel van 10 Downing Street. Vloedgolf en grondverschuiving waren de trefwoorden. De grootste overwinning en de diepstenederlaag sinds mensenheugenis versplinterden reeksen van Conservatievebastions, veegden de Tories uit Schotland en Wales en hielpen Blair, dejongste premier sinds 1812, aan een tientallen jaren ongekende socialistischemeerderheid in het Lagerhuis.


S P O R T :


Tennisploeg zonder Krajicek naar strijd om World Team Cup
Richard Krajicek zal deze maand niet deelnemen aan de World Team Cup in Düsseldorf. De Nederlandse tennisploeg bij het achtlandentoernooi bestaat uit Jan Siemerink, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Op basis van de individuele stand op de wereldranglijst is Nederland als vierde geplaatst.


NRC Webpagina's
2 MEI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)