` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Vooruitgang' in overleg over grotere NAVO
MOSKOU, 2 MEI. De Verenigde Staten en Rusland hebben vanmiddag in Moskou 'enige vooruitgang' geboekt in hun onderhandelingen over een handvest tussen de NAVO en Moskou, dat van kracht moet worden als de NAVO wordt uitgebreid met vroegere leden van het Warschaupact. Een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit verklaard. De Sloveense premier Janez Drnovsek schat in een vraaggesprek met deze krant de kans dat zijn land lid van de NAVO zal worden op meer dan vijftig procent.

Extra EU-top in Noordwijk
DEN HAAG, 2 MEI. De voor 23 mei geplande extra conferentie van de regeringsleiders over de hervorming van de Europese Unie gaat door. Zij zal een beknoptere opzet krijgen en niet in Maastricht maar in Noordwijk worden gehouden.

Winst Unilever stijgt 11 procent
ROTTERDAM, 2 MEI. De netto winst van Unilever is in het eerste kwartaal van dit jaar met 11 procent gestegen, van 808 miljoen vorig jaar naar 898 miljoen gulden nu. De winst vóór belasting steeg met 7 procent van 1.316 miljoen naar 1.410 miljoen gulden.

Politie Rotterdam volhardt in verzet
De ondernemingsraad van de Rotterdamse politie negeert een oproep van minister-president Kok ,,zonder voorwaarden vooraf'' weer te gaan praten over het conflict met hoofdcommissaris Brinkman. De OR, gesteund door de grote politiebonden, vindt dat de korpschef moet vertrekken.

Bo Widerberg (66) overleden
ANGELHOLM, 2 MEI. De Zweedse schrijver en filmregisseur Bo Gunnar Widerberg is gisteren in de Zweedse plaats Ängelholm op 66-jarige leeftijd overleden. Internationale bekendheid kreeg hij met films als Elvira Madigan en Adalen 31.

Uitzendbureau geeft loonsubsidie
ROTTERDAM, 2 MEI. Randstad Dienstengroep subsidieert sinds gisteren bedrijven die werklozen in dienst nemen. Het is voor het eerste dat een uitzendorganisatie een deel van de loonkosten van herintredende werklozen betaalt.

NRC Webpagina's
2 MEI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)