U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    S P O R T  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 


  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tennisploeg zonder Krajicek naar strijd om World Team Cup

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 2 MEI. Richard Krajicek zal deze maand niet deelnemen aan de World Team Cup in Düsseldorf. De Nederlandse tennisploeg bij het achtlandentoernooi bestaat uit Jan Siemerink, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh. Op basis van de individuele stand op de wereldranglijst is Nederland als vierde geplaatst.

Pete Sampras is wel van de partij op de Rochusclub in de week (19-25 mei) voorafgaand aan Roland Garros. De nummer een van de wereld is de kopman van de Amerikaanse ploeg die verder bestaat uit Washington, Stark en Ooudshoorn'Brien. Zweden komt met Enqvist, Gustafsson, Larsson en Kulti. Spanje mist Moya en stuurt Albert Costa, Mantilla en Javier Sanchez.

In de Duitse ploeg ontbreekt Boris Becker. Stich en Prinosil nemen de enkelspelen en het dubbelspel voor hun rekening. Australië wordt vertegenwoordigd door Woodforde, Woodbridge en Philippoussis. Tsjechië vaardigt Korda, Ulihrach, Novak en Vacek af. Kroatië, ontvanger van de wild card, treedt aan met Ivanisevic, Hirszon en Dumanic.

Andre Agassi verloor gisteren in de tweede ronde van het toernooi in Atlanta. De Zweed Magnus Norman, de nummer 81 van de wereld, was in drie sets te sterk voor de Amerikaan, 6-7, 6-3 en 3-6. Het was het vijfde opeenvolgende toernooi waarin Agassi niet tot een overwinning kwam. Door de nederlaag van Agassi raakte het toernooi in Miami de complete top- vier kwijt. Chang, Bjorkman en Courier werden eerder uitgeschakeld.

Dennis van Scheppingen verloor in de tweede ronde van de Braziliaan Fernando Meligeni, 6-3 en 7-6. Meligeni versloeg in de eerste ronde de Amerikaanse favoriet Chang. Van Scheppingen begon het toernooi met een zege op de Zweed Niklas Kulti.

Jevgeni Kafelnikov werd gisteren uitgeschakeld in de tweede ronde van het toernooi in Praag. De als eerste geplaatste Rus verloor met 7-6 en 6-4 van de Duitse qualifier Marcello Craca. Eerder op de dag raakte het toernooi van München ook al de nummer één van de plaatsingslijst kwijt door de nederlaag van Thomas Enqvist. De Zweed verloor in de tweede ronde met 3-6, 6-3 en 6-2 van de Italiaan Andrea Gaudenzi.

Het vrouwentoernooi van Hamburg moet het in de kwartfinales doen zonder Duitse inbreng. Zowel de als derde geplaatste Anke Huber als Jana Kandarr verloor in de tweede ronde. Huber verloor met 6-4 en 7-6 van de Oostenrijkse Barbara Schett. Kandarr had tegen de Spaanse qualifier Maria Sanchez Lorenzo niets in te brengen, 6-2 en 6-1.

Trainer Sven Groeneveld treedt in dienst bij de Zwitserse bond. De 31-jarige Nederlander trad in het verleden onder meer op als begeleider van Mary Pierce, Arantxa Sanchez-Vicario en Michael Stich. Groeneveld tekende in Zwitserland een contract voor een jaar.

NRC Webpagina's
2 MEI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)