U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uitgeverijen: schoolsoftware riskante markt
Een aantal grote educatieve uitgevers wil slechts beperkt investeren in de educatieve-softwaremarkt zolang minister Ritzen (Onderwijs) de koopkracht van scholen op dat terrein niet aanzienlijk vergroot.



Robots als mieren in een datanetwerk
Drie robotjes op wielen spelen tikkertje op een tafel met opstaande randen. Ze rijden rond als speelgoedauto's zonder chassis. Een gaat voorop, twee volgen. Als de robot die voorop gaat tegen een rand botst of onverwachts draait is er even verwarring. Daarna kiezen de robots een nieuwe leider die op de voet wordt gevolgd.



ISDN
De eigenaren van computers van het merk Apple Macintosh verworden langzamerhand tot de brokkenpiloten van het elektronisch snelverkeer. Althans, in Nederland, want naar ik heb vernomen wordt wereldwijd op dit vernuftige apparaat nog altijd de meerderheid van de Web-pagina's ontworpen. Maar een Mac-schijfje voor de belastingaangifte is hier niet te krijgen. Een elektronische boodschappenlijst voor de AH-thuisservice? Alleen voor MS-Dos, meneer. En tot overmaat van ramp worden steeds meer cd-roms uitsluitend voor de pc gemaakt.



NRC Webpagina's
29 APRIL 1997


   Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)