U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Ambassades EU in Iran weer bemand
De Europese ministers van Buitenlandse Zaken zullen hun ambassadeurs op korte termijn naar Teheran laten terugkeren. Dat hebben zij vanmorgen tijdens overleg in Luxemburg besloten. Begin deze maand besloten de vijftien lidstaten van de Europese Unie hun ambassadeurs ,,voor overleg'' uit Teheran terug te roepen. Aanleiding was het vonnis van een Berlijnse rechtbank, waarin bewezen werd geacht dat de moorden in 1992 op vier Koerden in opdracht van de Iraanse regering waren gepleegd.


E C O N O M I E :


IMF besluit tot vrij verkeer van kapitaal
Het kapitaalverkeer moet wereldwijd worden vrijgemaakt. Landen die aan het kapitaalverkeer beperkingen willen opleggen, moeten hiervoor toestemming vragen van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF). Het beleidsbepalende Interim-Comité van ministers en bankpresidenten heeft hierover gisteren tijdens de halfjaarlijkse vergadering in Washington overeenstemming bereikt.


H O O F D A R T I K E L :


Generaal en politie
,,Als ik niet in overeenstemming met mijn ondernemingsraad het korps probeer te keren, dan kan ik het wel vergeten.'' Dat verklaarde niemand minder dan de Amsterdamse hoofdcommissaris Nordholt destijds tegenover de bijzondere onderzoekscommissie die de ontploffing van het Interregionale Rechercheteam(IRT) onderzocht. De ongekroonde koning van de vaderlandse politiemanagers,die er de hand niet voor omdraaide Haagse politici publiekelijk de les telezen, ging er prat op slechts één keer een meningsverschil te hebben gehadmet zijn dienstencommissie.


S P O R T :


Oranje verzwakt naar feest Mandela
Het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de KNVB leggen zich erbij neer dat Ajax geen enkele international beschikbaar stelt voor de vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal tegen Zuid-Afrika. Beide landen treffen elkaar op 4 juni in Johannesburg ter herdenking van de inauguratie van president Nelson Mandela, drie jaar geleden.


NRC Webpagina's
29 APRIL 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)