` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Meer lintjes dan in 1996
DEN HAAG, 29 APRIL. Ruim 1.400 Nederlanders zijn vandaag koninklijk onderscheiden. Het aantal onderscheidingen is flink hoger dan vorig jaar, toen 980 Nederlanders werden onderscheiden, maar blijft ver achter bij de aantallen die in vroeger jaren ter gelegenheid van Koninginnedag werden uitgereikt (in 1995 nog 2.500).

Verbod op boringen in Waddenzee
LEEUWARDEN, 29 APRIL. De Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) mag voorlopig geen proefboringen naar aardgas uitvoeren in het noordelijk deel van de Waddenzee. De bestuursrechter in Leeuwarden heeft de vergunning die het ministerie van Economische Zaken de oliemaatschappij had verleend, ingetrokken.

Spanning Russen en Tsjetsjenen na gevecht bij grens
De spanning tussen Rusland en Tsjetsjenië is opgelopen na een aanslag in Zuid-Rusland en een vuurgevecht tussen de Russische politie en Tsjetsjeense strijders aan de grens.

Desi Bouterse wordt in Suriname adviseur van staat
PARAMARIBO, 29 APRIL. De voormalig bevelhebber van de Surinaamse strijdkrachten Desi Bouterse is gisteren per 1 mei door president Wijdenbosch benoemd tot 'adviseur van staat'. Hierdoor zal het moeilijker worden hem in Nederland te vervolgen voor drugshandel.

Actieplan EU tegen de misdaad
LUXEMBURG, 29 APRIL. De lidstaten van de Europese Unie gaan nauwer samenwerken bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad. De ministers van Justitie en van Binnenlandse Zaken zijn dit gisteren in Luxemburg overeengekomen.

Belgische F16 stort in dorp neer
GEETBETS, 29 APRIL. In het Belgische dorp Geetbets, tussen Leuven en Hasselt, is vanmorgen omstreeks elf uur een F16 van de Belgische luchtmacht neergestort. De piloot wist zich met zijn schietstoel in veiligheid te brengen. Burgemeester Thijs zei dat er onder de bewoners niemand gewond is geraakt. De schade in het dorp is gering.

'Regels abortus goed nageleefd'
DEN HAAG, 29 APRIL. Abortusklinieken en ziekenhuizen houden zich goed aan de regels die voor abortus gelden. De bedenktijd van vijf dagen die aan de ingreep vooraf moet gaan, wordt in het algemeen goed in acht genomen, de vrouwen wordt op een alternatief gewezen en de registratie verloopt bevredigend. Dit blijkt uit een onderzoek van de Inspectie voor de gezondheidszorg.

Kroaat voor VN-tribunaal
DEN HAAG, 29 APRIL. Kroatië heeft gisteren de voormalige commandant van een gevangenkamp in Bosnië uitgeleverd aan het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië in Den Haag. Hij zou vanmiddag worden voorgeleid.

Dollar blijft op hoog niveau staan
AMSTERDAM, 29 APRIL. De koers van de Amerikaanse dollar is vanmorgen onverminderd sterk gebleven tegenover de Europese valuta's en de Japanse yen. De munt handhaafde zich op het koersniveau dat afgelopen weekeinde door de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken van de zeven grootste industrielanden (G7) werd bekritiseerd.

Winst DSM stijgt met 9 procent
AMSTERDAM, 29 APRIL. Het chemieconcern DSM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een netto winst geboekt van 223 miljoen gulden. Dat is 9 procent hoger dan de winst van 205 miljoen gulden die het concern over dezelfde periode vorig jaar maakte.

Anton van der Vet (77) overleden
ROTTERDAM, 29 APRIL. De journalist en oud-hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad Anton van der Vet is zondag op 77-jarige leeftijd overleden.

NRC Webpagina's
29 APRIL 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)