U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Kamer bleef onkundig van omvang steun Philips
De fiscale constructie waarmee de overheid enkele jaren geleden Philips heeft gesteund kost de Nederlandse staat veel meer geld dan totnutoe bekend is geworden. Volgens deskundigen is de constructie illegaal omdat het staatssteun betreft die door de Europese Unie is verboden. Regeringspartij VVD en oppositiepartij GroenLinks eisen een parlementair onderzoek.


E C O N O M I E :


Overname Boël een stap dichterbij
Een kleine meerderheid van het personeel van de Waalse staalfabrikant Usines Gustave Boël (UGB) gaat akkoord met een sociaal plan, dat het verlies van 800 van de 2100 banen in het moederbedrijf in La Louvière regelt. Daarmee is de kans voor Hoogovens om een belang van 50 procent in Boël te nemen groter geworden. Hoogovens had deze sanering als absolute randvoorwaarde gesteld voor een deelneming in het noodlijdende bedrijf.


H O O F D A R T I K E L :


Hongkong
Anderhalve eeuw heeft Groot-Brittannië de kroonkolonie Hongkong bestuurd zonder zich veel te bekreunen om de tekenen van democratie en rechtsstaat. De aandacht daarvoor dateert uit de nadagen van Hongkong als Britse bezitting met de in 1991 geparachuteerde politicus Chris Patten als laatste gouverneur.


S P O R T :


De Vos is een eenling in ploeg veldrijders
Drie Nederlandse veldrijders maken zondag in München aanspraak op de de wereldtitel. Behalve Van der Poel en Groenendaal is Wim de Vos kanshebber. ,,Hun arrogantie geeft mij moraal.''


NRC Webpagina's
31 JANUARI 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)