` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Raad van State maakt weg vrij voor Betuwelijn
ROTTERDAM, 31 JAN. De Raad van State heeft de weg vrijgemaakt voor de aanleg van de Betuwelijn. Gisteren heeft de raad in vrijwel alle 177 beroepszaken tegen het aanlegbesluit afwijzend beslist. Alle bezwaren van principiële aard zijn afgewezen. Hiermee is het voornaamste juridische obstakel voor de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM genomen.

Eis 18 jaar voor reeks overvallen
ARNHEM, 31 JAN. Voor de rechtbank in Arnhem is vandaag achttien jaar cel geëist tegen een 37-jarige man uit Vinkeveen wegens een reeks gewapende overvallen. Hij heeft bekend een leidende rol te hebben gespeeld bij de overval op Geldnet in Duiven op 23 september 1995. Daarbij schoot een mededader een werknemer van Geldnet dood en werd 8,8 miljoen gulden geroofd.

Beroep op Hof in zaak-Nijmegen
NIJMEGEN, 31 JAN. Zeven milieu- en bewonersorganisaties in Nijmegen hebben het Gerechtshof in Arnhem verzocht het openbaar ministerie te verplichten de gemeente Nijmegen alsnog te vervolgen in de zogeheten vuile-grondaffaire. Nijmeegse ambtenaren en wethouders zouden jarenlang hebben gesjoemeld met vervuilde grond.

Verpleger van 7 moorden verdacht
DEN HAAG, 31 JAN. Justitie verdenkt de Haagse verpleger André du M. (40) van moord op zeven Haagse bejaarden. Dat blijkt uit de gisteren openbaar gemaakte dagvaarding. De man werd al verdacht van de moord op de miljonaire Sloos-Fischer (95).

Yasser Arafat naar Den Haag
DEN HAAG, 31 JAN. De Palestijnse leider Arafat komt maandag naar Den Haag voor besprekingen met Nederland als voorzitter van de Europese Unie. Later in februari zal ook de Israëlische premier Netanyahu Nederland bezoeken voor overleg over het vredesproces in het Midden-Oosten.

Rebellen Zaïre winnen terrein
KINSHASA, 31 JAN. Het leger van Zaïre heeft toegegeven dat het offensief tegen de rebellen in het oosten van het land slecht verloopt. De guerrillastrijders zouden met hulp van Oegandese, Rwandese en Burundese troepen terrein hebben gewonnen.

Philips in Japan op telefoniemarkt
ROTTERDAM, 31 JAN. Philips wil samen met dochteronderneming Marantz Japan een stevige plaats op de Japanse markt voor mobiele telefonie veroveren. Philips wil binnen drie jaar tot de top drie van de producenten van mobiele telefoons behoren.

Miljard meer wegenbelasting
DEN HAAG, 31 JAN. De inning van motorrijtuigenbelasting heeft vorig jaar ongeveer 1,1 miljard gulden meer opgeleverd dan waarop in de begroting was gerekend.

NRC Webpagina's
31 JANUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)