U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


De veranderingen
in NRC Handelsblad
zullen niet
onopgemerkt blijven

Bulgaren staken tegen hun regering
Duizenden arbeiders in Bulgarije zijn vandaag in staking gegaan. Ze hebben geen vertrouwen in de toezegging van de regerende socialisten dat ze bereid zijn met de oppositie te spreken over vervroegde verkiezingen.


E C O N O M I E :


Fusie DHV en Heidemij door kosten mislukt
De fusiebesprekingen tussen de ingenieursbureaus Heidemij in Arnhem en DHV in Amersfoort zijn mislukt omdat de kosten volgens DHV aanmerkelijk hoger zouden uitvallen dan in oktober was voorzien. Dit hebben de directies vanochtend meegedeeld.


H O O F D A R T I K E L :


Grieken en Turken
Cyprus schaft Russische luchtdoelraketten aan. Turkije dreigt met luchtaanvallen en blokkades. De Verenigde Staten laten Ankara weten dat gebruik van geweld buiten de internationale orde is. Een Turkse woordvoerder noemt het feit dat de Amerikaanse reactie openbaar werd gemaakt een schending van de diplomatieke hoffelijkheid. Dit alles speelt zich af binnen de NAVO, het Atlantische bondgenootschap dat zich dit jaar voorbereidt op uitbreiding met enkele Middeneuropese staten. Het wordt tijd de antagonisten tot de orde te roepen. Maar dat is de afgelopen jaren niet eenvoudiger geworden.


S P O R T :


Aanbod Van den Ende laat kampioen Ids Postma koud
Na zijn eerste Europese allround-schaatstitel moest zijn coach Henk Gemser aan Ids Postma een dringend verzoek overbrengen van amusementstycoon Joop van den Ende. Of hij tegen een ,,fiks bedrag'' bereid was tussen de huldiging en het banket even naar Aalsmeer te reizen, desnoods door de lucht, zodat hij zich in een van de shows kon presenteren aan de RTL-kijkers. Postma had nog geen twee seconden bedenktijd nodig. ,,Geen sprake van, daar begin ik niet aan.''


NRC Webpagina's
13 JANUARI 1997

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)