` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Koning Hussein zorgt voor impuls overleg Hebron
TEL AVIV, 13 JAN. De Jordaanse koning, Hussein, heeft gisteren de Palestijnse leider Yasser Arafat en Israels premier, Benjamin Netanyahu, nader tot elkaar gebracht in hun conflict over de uitvoering van het akkoord van Oslo. Volkomen onverwachts bracht de Jordaanse monarch een bezoek aan Arafat in Gaza en Netanyahu in Tel Aviv. Gisteravond laat konden Hussein en Netanyahu echter nog geen akkoord aankondigen. Beide leiders lieten zich wel optimistisch uit over een mogelijk snelle afronding van de Israelisch-Palestijnse onderhandelingen.

Pleidooi voor studie in twee disciplines
ROTTERDAM, 13 JAN. Aan de Universiteit Twente moet de mogelijkheid worden geschapen om af te studeren op een hoofdvak en een groot bijvak in een andere discipline. Dit stelt prof.dr. F.A. van Vught, hoogleraar bestuurskunde, vandaag voor in de rede die hij vandaag in Enschede heeft uitgesproken bij aanvaarding van het ambt van rector magnificus.

De Nederlandsche Bank verkoopt in stilte ruim eenvijfde van haar goudvoorraad
AMSTERDAM, 13 JAN. De Nederlandsche Bank heeft ruim eenvijfde van haar goudvoorraad op de internationale markt verkocht. De verkoop van driehonderd ton goud, die in de afgelopen maanden in stilte heeft plaatsgehad, heeft 6,4 miljard gulden opgebracht. Deze opbrengst is toegevoegd aan de deviezenreserves van De Nederlandsche Bank.

Ontsporing trein in Italië: 8 doden
ROME, 13 JAN. Een ongeluk met een Italiaanse hoge-snelheidstrein heeft gistermiddag aan acht mensen het leven gekost. De trein vloog vlak voor het station van Piacenza uit de bocht en ontspoorde. Oud-president Cossiga bevond zich onder de passagiers maar bleef ongedeerd. De slachtoffers waren twee machinisten, drie agenten die Cossiga begeleidden, twee passagiers en een hostess van de restauratiewagon. Een dertigtal mensen raakte gewond.

Extremisme: geen passief kiesrecht
DEN HAAG, 13 JAN. Minister Sorgdrager (Justitie) wil onderzoeken of het mogelijk is aanhangers van extreem-rechtse partijen die zich aan geweldsdelicten schuldig hebben gemaakt het passieve kiesrecht te ontnemen. Sorgdrager zei dit gisteren in het televisieprogramma Netwerk.

KLM verliest geding Northwest
ROTTERDAM, 13 JAN. De KLM heeft de eerste juridische slag in het slepende geschil met partner Northwest Airlines over de mate van zeggenschap in de Amerikaanse onderneming verloren. Rechter Cahn van het New-Yorkse hooggerechtshof wees vrijdag het bezwaar van KLM af tegen het besluit de Nederlandse invloed binnen Northwest te beperken.

Bombrief Londen: twee gewonden
LONDEN, 13 JAN. Bij een bomaanslag vanochtend in Londen zijn twee mensen gewond geraakt. De bom, vermoedelijk een bombrief, explodeerde in een kantoorgebouw in het district Hammersmith, waarin onder meer de Arabische krant Al Hayat is gevestigd. Volgens de politie houdt de aanslag geen verband met de onderhandelingen over Noord-Ierland, die vandaag opnieuw zijn begonnen.

Deel hoofdzetel KPN naar westen
GRONINGEN, 13 JAN. Koninklijke PTT Nederland wil de komende vijf jaar ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen van het hoofdkantoor in Groningen verplaatsen naar Den Haag. KPN ontkent evenwel te tornen aan de verplichting die de overheid het toenmalige staatsbedrijf in 1985 oplegde om het hoofdkantoor met tweeduizend arbeidsplaatsen in Groningen te vestigen.

Subsidie korter werken ouders
DEN HAAG, 13 JAN. Ouders die korter werken om hun kinderen op te voeden, moeten subsidie krijgen van de overheid. Dit bepleit het wetenschappelijk instituut van het CDA.

NRC Webpagina's
13 JANUARI 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland


Nu ook los
verkrijgbaar
in Italië

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)