U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet eist uitleg over val Srebrenica
De Nederlandse regering wil snel opheldering van de Verenigde Naties over de precieze gang van zaken die juli vorig jaar leidde tot de val van de moslim-enclave Srebrenica. Ook wil Den Haag van de Franse regering weten welke instructies zij destijds aan het VN-bevel in Bosnië heeft gegeven.


B U I T E N L A N D :


Drugsapostel in eeuwig cyberspace
De dood van Timothy Leary, gisteren op 75-jarige leeftijd in Los Angeles, is minder spectaculair geweest dan deze goeroe van de drugsbeweging der jaren zestig in het vooruitzicht had voorgesteld. Hij had zo graag een daad willen stellen: een zelfmoord, te zien over Internet, om te tonen dat sterven niet treurig is als de mens meester is over zijn lot, ook al heeft hij prostaatkanker in het laatste stadium.


E C O N O M I E :


KNP BT verkoopt Van der Windt
KNP BT (papier, verpakkingen) verkoopt de Van der Windt Groep, producent en distributeur van verpakkingen en verpakkingsmaterialen) aan de Ierse Clondalkin Group. Bij Van der Windt werken 570 mensen, het bedrijf heeft een omzet van 270 miljoen gulden.


H O O F D A R T I K E L :


De staat en het roken
'Tabaksontmoedigingsbeleid' is de weinig uitnodigende titel van een nota die minister Borst (volksgezondheid) deze week aan de Tweede Kamer zond. Deze titel klopt bovendien niet helemaal. Het kabinet gaat verder dan alleen ontmoedigen en wil de verkoop van rookwaar aan jongeren beneden de 18 jaar geheel verbieden. Sigarettenautomaten zullen moeten worden aangepast en reclameposters in de buurt van scholen worden geweerd. Het is een voor de hand liggende maatregel maar toch roept hij een principiële vraag op.


S P O R T :


Fitte Krajicek bereikt vierde ronde in Parijs
Richard Krajicek heeft zich, voor het eerst sinds de US Open van 1993, geplaatst voor de vierde ronde van een grand-slamtoernooi. Hij versloeg gisteren in Parijs op Roland Garros de Australiër Todd Woodbridge met 7-5, 6-2 en 6-2. Brenda Schultz-McCarthy en Miriam Oremans werden uitgeschakeld. Schultz verloor met 6-3, 3-6 en 6-2 van de Roemeense Irena Spirlea, Oremans met 6-2 en 6-1 van de Bulgaarse Magdalena Maleeva.


C O L U M N :


Rookgordijn
NRC Webpagina's
1 JUNI 1996


THIRD
MILLENIUM
CHALLENGE


Het enige horloge waarmee u

seconden voorloopt.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)