U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    S P O R T  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE  | WWW

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s



Fitte Krajicek bereikt
vierde ronde in Parijs

Door een onzer redacteuren
PARIJS, 1 JUNI.
Richard Krajicek heeft zich, voor het eerst sinds de US Open van 1993, geplaatst voor de vierde ronde van een grand-slamtoernooi. Hij versloeg gisteren in Parijs op Roland Garros de Australiër Todd Woodbridge met 7-5, 6-2 en 6-2. Brenda Schultz-McCarthy en Miriam Oremans werden uitgeschakeld. Schultz verloor met 6-3, 3-6 en 6-2 van de Roemeense Irena Spirlea, Oremans met 6-2 en 6-1 van de Bulgaarse Magdalena Maleeva.

,,Jammer, jammer'', zei Brenda Schultz over haar nederlaag, maar lang wilde ze er niet over treuren. ,,Ik ben geen gravelspeelster meer'', vertelde Schultz, die het grootste deel van het jaar in Amerika woont en speelt. ,,Ik heb het hele jaar op hardcourt getraind. Ik verloor vandaag ook alle lange rally's. Mijn spel en mijn service zijn toch meer geschikt voor gras en hardcourt. Daarom moet ik me niet al te druk maken over deze wedstrijd. Op Wimbledon krijg ik weer een kans.''

Krajicek, veertiende op de wereldranglijst en in Parijs als dertiende geplaatst, voelt zich beter dan in lange tijd. Hij groeit naar de vorm van 1993, toen hij op Roland Garros de halve finale haalde. ,,Toen had ik in de derde ronde een vijfsetter achter de rug, nu een driesetter. Dus eigenlijk moet ik me beter voelen dan destijds'', zei Krajicek. ,,Het gaat in ieder geval iedere ronde beter.''

Krajicek vocht tegen Woodbridge (nummer 41) voor ieder punt en maakte een fitte indruk. Bij 5-5 in de eerste set volgde een beslissende break naar 6-5. Woodbridge, een dubbellaar met matige service, werd woedend toen de netrechter meende dat zijn service het net had beroerd en hij opnieuw moest slaan. Die woede duurde een kwartier, waarna hij een set en twee breaks achter stond. De Australiër ramde een bal tegen de muur en kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter. Toen Krajicek in de derde game van de tweede set op breekpunt drie volleys van Woodbridge van de grond plukte en de game pakte met een zwiepende passeerslag, was de wedstrijd beslist. ,,De genadeklap'', zei Krajicek.

Krajicek speelt morgen tegen Jonas Björkman, een Zweedse service-volley-speler die zijn beste tennis bewaart voor de grand-slamtoernooien. Björkman won gisteren met 7-6, 2-6, 4-6, 7-5 en 6-4 van de Amerikaan Chris Woodruff, de bedwinger van Andre Agassi. Als Krajicek wint, treft hij in de kwartfinale de winnaar van het duel tussen de Rus Jevgeni Kafelnikov en de Spanjaard Fransisco Clavet.

,,De vierde ronde, het begint er eindelijk weer eens op te lijken'', zei Krajicek. ,,Nog één partij en ik sta in de kwartfinale. Als ik speel zoals vandaag, moet het kunnen.''

Pete Sampras, de nummer één van de wereld, heeft een loodzware 'loting'. Maar hij overleefde zijn tweede vijfsetter op rij. Woensdag had hij Sergi Bruguera verslagen, gisteren zijn landgenoot en trainingsmaat Todd Martin: 3-6, 6-4, 7-5, 4-6 en 6-2. Hij krijgt in de vierde ronde eindelijk een laaggeklasseerde speler tegenover zich: de 21-jarige Australiër Scott Draper, nummer 99 van de ranglijst.

Bij de vrouwen won Seles met 6-2 en 7-5 van de Belgische Sabine Appelmans. Mary Pierce, finaliste in 1994, werd met 6-4 en 6-2 uitgeschakeld door de Duitse Barbara Rittner. Arantxa Sanchez-Vicario won met 6-0 en 6-0 van Elena Likhovtseva uit Rusland.

NRC Webpagina's
1 JUNI 1996


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)