U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Alders naar Groningen
DEN HAAG, 1 JUNI. Oud-minister J.G.M. Alders (43) wordt de nieuwe commissaris van de koningin in de provincie Groningen. Het kabinet zal hem volgende week voordragen voor benoeming. Alders was de eerste kandidaat van de vertrouwenscommissie van provinciale staten in Groningen.

Crack verdringt gebruik heroïne
ROTTERDAM, 1 JUNI. Crack, rookbare cocaïne, is voor het merendeel van de Nederlandse verslaafden de belangrijkste drug geworden. Bij een onderzoek onder 120 verslaafden in de Rotterdamse wijk Feijenoord blijkt nog slechts 20 procent van de verslaafden alleen heroïne te gebruiken, zeven procent alleen cocaïne en de rest beide.

Schorsing voor judocoach Ooms
NIEUWEGEIN, 1 JUNI. De tuchtcommissie van de Judo Bond Nederland heeft Peter Ooms gisteren voor drie jaar geschorst. Tot 31 mei 1999 mag de judocoach binnen de bond en aangesloten verenigingen of sportscholen niet als als trainer en coach werken. De uitspraak is het gevolg van de aanklacht die de judoka's Monique van der Lee, Irene de Kok en Anita Staps begin dit jaar indienden wegens vermeende ongewenste intimiteiten door Ooms.

NRC Webpagina's
1 JUNI 1996


Nu kunt u ook wonen
in het ultieme
Glazen Huis.

Hier wordt glas toegepast
in haar meest pure vorm,
zelfs de draagconstructie
is van glas.
Klik hier voor
meer informatie.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)