Profiel - Kinderrechten
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

KINDERRECHTEN
PAPIEREN TIJGER
VERDRAG
NEDERLAND
KINDERARBEID
RELIGIE
KINDERRECHTER
RECHTSWINKELS
ASIELZOEKERS
ZWERFJONGEREN
SEKSUEEL MISBRUIK
EIGEN MENING
KINDSOLDATEN
KINDERTELEFOON
ACTIVITEITEN
BOEKEN
ORGANISATIESOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

BOEKEN

Een greep uit de vele boeken over kinderen en hun rechten:

Jouw goed recht Wat gebeurt er als ouders gaan scheiden? Heeft de school iets te zeggen over de kleding van kinderen? Mag een portier minderjarigen verbieden een disco te betreden? Op deze en meer vragen geeft Christa Carbo antwoord. Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam, 1999, 24,90 gulden.

Kinderrechten in discussie Onbetwiste mijlpaal in ‘de eeuw van het kind' is het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, dat in november 1989 werd aangenomen. In Kinderrechten in discussie beoordeelt een tiental auteurs welke voor- en nadelen aan de juridisering van de positie van kinderen kleven.
Uitgeverij Boom, Meppel, 1993, 39,00 gulden.

Op de bres voor Kinderrechten Kinderen zijn vaak slecht op de hoogte van hun rechten. Om die reden stelde uitgeverij Bakermat in samenwerking met UNICEF een kinderboek samen waarin alle kinderrechten op een rijtje worden gezet.
Praktische informatie wordt afgewisseld met verhalen over bijvoorbeeld straatkinderen en vluchtelingen. Uitgeverij Bakermat, Mechelen, 1993, 18,90 gulden.

Het recht van de banaan is krom Kinderboek met aandoenlijke verhalen over kinderrechten van dertien verschillende auteurs. Ook met kindertekeningen van Marjolein Pottie. Een aanrader.
Uitgeverij Bakermat, Mechelen, 1998, 29,90 gulden.

Lettertjes in de soep; kinderrechten en preventie ,,De kinderrechten moeten lettertjes worden in een preventiesoep. Daardoor zal de preventie (..) voor de jonge burgers smakelijker en aantrekkelijker worden.'' Dat is de enigszins curieuze stelling van de makers van dit doorwrochte boekwerk waarin de integriteit en het welzijn van minderjarigen uitgebreid aan bod komen.
Uitgeverij Garant, Apeldoorn, 1997, 39,50 gulden.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1999

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) NOVEMBER 1999