Profiel - Kinderrechten
NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 

KINDERRECHTEN
PAPIEREN TIJGER
VERDRAG
NEDERLAND
KINDERARBEID
RELIGIE
KINDERRECHTER
RECHTSWINKELS
ASIELZOEKERS
ZWERFJONGEREN
SEKSUEEL MISBRUIK
EIGEN MENING
KINDSOLDATEN
KINDERTELEFOON
ACTIVITEITEN
BOEKEN
ORGANISATIESOverzicht eerdere
afleveringen Profiel

ACTIVITEITEN

Het tienjarig jubileum van het VN-verdrag voor de Kinderrechten wordt groots gevierd. Een overzicht van de geplande activiteiten:

Kinderrechtencollectief Het Kinderrechtencollectief organiseert deze maand een groot aantal activiteiten. In alle openbare bibliotheken wordt de Landelijke Kinderrechtenkrant gratis verspreid. Op 19 november kunnen kinderen op school tijdens de Nationale Speekbeurtactie over kinderrechten praten.

Festival Op zaterdag 20 november wordt de vijfde editie van het Kinderrechten Festival gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De hal wordt geopend om 10.00 uur en het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Er worden meer dan 10.000 kinderen verwacht.

Programma Het festivalterrein is verdeeld in elf planeten die elk een kinderrecht vertegenwoordigen. Geplande activiteiten: een kunstworkshop, waar kinderen vormgeven aan een bepaald kinderrecht, een kinderpersbureau, waar kinderen artikelen schrijven die later in een krant worden gepubliceerd. Kinderen kunnen onder begeleiding een eigen rapliedje schrijven, hutten bouwen, een zelfverdedigingscursus doen en naar verhalenvertellers luisteren.

Kaartverkoop Kaarten kunnen van tevoren worden besteld door de bon in de Festivalkrant in te vullen, via Internet (www.kinderrechten.nl) of door IdeŽel Organiseren te bellen: (020) 420 17 11. Op de dag van het Kinderfestival zijn er kaarten te verkrijgen bij de kassa's van de Jaarbeurs. De kaarten kosten 17,50 gulden per persoon. Bij groepen vanaf 50 personen is de toegang per persoon 15 gulden.

Fototentoonstelling In het Tropenmuseum in Amsterdam kan tot en met 16 januari de tentoonstelling ĎKinderarbeid in Bangladesh' worden bezichtigd, met het werk van Azizur Rahim Peu. Deze Bengaalse fotograaf geeft met zijn foto's een beeld van de miserabele omstandigheden waaronder jonge kinderen in zijn land moeten werken. Voor meer informatie: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Postbus 95001, 1090 HA Amsterdam, (020) 568 82 00,
E-mail: tm@kint.nl,
Internet: www.kit.nl/tropenmuseum

Congres Vrijdagavond 19 november organiseren het Kinderrechtencollectief en IdeŽel Organiseren het congres ĎZeker weten, zeker doen, 10 jaar VN-verdrag inzake de rechten van het kind'. Centrale vraag: wat is de impact van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind op het kinderrechtenbeleid van de Nederlandse regering. Tijdens het congres wordt vooral aandacht besteed aan de plaats van kinderrechten in het vreemdelingenbeleid, de jeugdhulpverlening en de ontwikkelingssamenwerking. Het congres vindt plaats in de Haagse Hogeschool, Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Het programma begint om 9.30 en duurt tot 16.30. Informatie : IdeŽel Organiseren, (020) 535 68 91.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1999

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) NOVEMBER 1999