NIEUWS | TEGENSPRAAK | SUPPLEMENT | AGENDA | ARCHIEF | ADVERTENTIES | SERVICE 
Overzicht eerdere
afleveringen


 BEATRIX (60)
 PORTRET
 AGENDA
 HOFHOUDING
 KAMERHEREN
 KABINET
 BESCHERMVROUW
 GEZIN
 HAASSE EN VAN AGT
 OP BEZOEK
 KERSTTOESPRAKEN
 BEELDHOUWER
 FEEST
 KONINGINNEDAG
 LINKS

Programma | Gasten | Op televisie

Hare majesteit als kind Hare majesteit als tiener
Hare majesteit wordt deze week 60 jaar. Foto links: Algemeen Hollands Persbureau, foto rechts: Sabel en DaniŽls

Programma
Het programma van de verjaarsfestiviteiten van koningin Beatrix: Vrijdag 16.20 uur: aankomst koningin Beatrix en prins Claus bij het Stedelijk Museum Amsterdam; 16.30 uur: aankomst gasten, bezichtiging tentoonstelling; 18.00 uur: vertrek koninklijk gezelschap; 20.00 uur: aankomst bij het Muziektheater in Amsterdam. 20.15 uur: aanvang van het ballet; 22.25 uur: einde voorstelling; 23.30 uur: vertrek koninklijk gezelschap.

Zaterdag 9.25 uur: aankomst koninklijk gezelschap bij de koninklijke wachtkamer van het centraal station in Amsterdam; 9.40 uur: vertrek per trein naar Apeldoorn; 10.40 uur: aankomst op station Apeldoorn; 11.00 uur: aankomst bij paleis Het Loo, nationaal museum, gevolgd door rondgang en een concert van het Amsterdam Loeki Stardust Quartet; 13.30 uur: vertrek per bus naar het Kröller-Müller Museum; 14.00 uur aankomst bij museum, gevolgd door rondgang en bezichtiging; 16.15 uur: vertrek per bus naar de logeeradressen in Amsterdam; 19.30 uur: aankomst gasten bij het koninklijk paleis in Amsterdam; 20.00 uur: diner en bal.

Zondag 10.20 uur: aankomst bij de Westerkerk in Amsterdam, gevolgd door een kerkdienst; 11.45 uur vertrek per bus; 12.10 uur: aankomst bussen bij de PTA, gevolgd door een rondvaart met lunch aan boord van de radersalonboot kapitein Kok; 14.00 uur: einde rondvaart, vertrek gasten, einde feest.

Gasten

De Nederlandse familieleden van de koningin zullen de feestelijkheden ter gelegenheid van haar verjaardag bijwonen, evenals vier zusters van prins Claus en een aantal neven en nichten. Verder een aantal vorstelijke gasten:

België: koning Albert II en koningin Paola, prins Filip; Bulgarije: (ex-)koning Simeon en zijn vrouw Margarita; Denemarken: koningin Margrethe II en prins Henrik, prinses Benedikte en prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg met twee van hun kinderen; Griekenland: (ex-)koning Constantijn en (ex-)koningin Anne Marie; Groot-Brittannië: prins Charles; Jordanië: kroonprins El Hassan en prinses Sarvath El Hassan, prinses Badiya, prins Rashid; Luxemburg: groothertog Jean en groothertogin Joséphine-Charlotte, erfgroothertog Henri en erfgroothertogin Maria Teresa, prins Guillaume en prinses Sibilla; Noorwegen: koning Harald V en koningin Sonja; Spanje: koning Juan Carlos I en koningin Sofia, prinses Maria del Pilar, hertogin van Badajoz; Zweden: koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia, prinses Christina en de heer Tord Magnusson.

Op televisie
Behalve in de nieuwsuitzendingen is de koningin in diverse programma's op televisie te zien:

Donderdag
Nederland 2, 2 Vandaag, 17.29 uur. De aanhangers van Beatrix. Gesprek met Oranjefans en mensen die met de koningin hebben samengewerkt over Beatrix. Hoe denkt het volk over haar verjaardag?

Vrijdag
Nederland 1, Netwerk, 20.26 uur. Aandacht voor de veiligheidsmaatregelen ten behoeve van de koningin en haar gasten en voor eventuele rellen. SBS6, Hart van Nederland, 22.30 uur. O.a. een verslag uit het Stedelijk Museum.

Zaterdag
Nederland 2, NOS, 9.00 uur. Koningin Beatrix zestig jaar. Rechtstreeks verslag van het vertrek van de koninklijke gasten van Amsterdam CS. 10.45 uur: rechtstreeks verslag van het bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. 2 Vandaag, 17.29 uur. De kunst van Beatrix. Aandacht voor het bezoek van Beatrix aan de tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum ter ere van oud-directeur prof. Hammacher, een historisch overzicht van haar leven, een kijkje in de persbus van de Rijksvoorlichtingsdienst en een reportage over haar stijl van regeren. 19.30 uur, NOS: rechtstreeks verslag van de aankomst van de gasten in het Paleis op de Dam. 20.10 uur: vraaggesprek met premier Kok over de koningin. 20.25 uur: Een roeping als beroep, documentaire.

Zondag
Nederland 2, NOS, 10.05 uur. Koningin Beatrix zestig jaar. Verslag van de verjaardagsviering van zaterdag in het Paleis op de Dam. Bezoek van Beatrix en haar gezin en een deel van de gasten aan de kerkdienst in de Amsterdamse Westerkerk. Circa 10.30 uur, NOS, NCRV en IKON: rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. 12.00 uur: rechtstreekse beelden van de rondvaart over het IJ. 13.30 uur: rondvaart en terugblik.

NRC Webpagina's
29 januari 1998

   Bovenkant pagina


NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl) JANUARI 1998