U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Toetsenborden
Alles kan, maar dat we over dertig jaar nog steeds op een computer met muis zullen werken, lijkt me op het eerste gezicht onwaarschijnlijk. In de futuristische serie Quidam, quidam zag ik de hoofdrolspeler een muis en toetsenbord hanteren, nog steeds. Zou dat in het jaar 2030 nog kunnen na het zoveelste showproces van een RSI-slachtoffer tegen de computerindustrie met getuigenissen van dokters en citaten uit interne stukken?


T V   V O O R A F :


Indiase weduwensoap
Bij de vraag van de chauffeur: "Zullen we over de Afsluitdijk rijden, of door de Noordoostpolder, miss Palmen?", zit de kijker al op scherp. De aangesprokene op de achterbank, een stuurs kijkende faded beauty, zwijgt. Onze aandacht is gewekt, minder vanwege de herkenbare vraag dan om het uiterlijk van de dame, de Nederlandse schrijfster Connie Palmen.


T V   V O O R A F :


Somber wijkportret
De Millinxbuurt op Rotterdam- Zuid, door de Nieuwe Revu in 1997 omschreven als 'rotste buurt van Nederland', leeft wat op. In november 1999 kreeg de wijk landelijke bekendheid toen de politie de buurt hermetisch afsloot en iedereen die wilde passeren fouilleerde. Er werden 31 arrestaties verricht en vijf vuurwapens en twaalf slag- en steekwapens inbeslaggenomen.


NRC Webpagina's
12 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad